Oost-Achterhoek
Overig
Op
zondag16apr201714:00

Wandeling bij Eibergen: Waterland.

Wandeling bij Eibergen: Waterland.

Zondag 16 april organiseert het IVN Oost Achterhoek een wandeling rond Eibergen, met als thema Water en land.

De wandeling begint om 14:00 uur en duurt ongeveer twee uur.

Start: vanaf de parkeerplaats aan de Kerkloolaan te Eibergen.

Water en land, Nederland is er wereldwijd beroemd mee geworden.

Hier kan water omgezet worden in land, en land weer teruggegeven worden aan water. Dat heeft o.a. effect op ons leven, onze leefomgeving en de nabuur. In de wandeling op 16 april laten de IVN-gidsen de wandelaars een klein deel van die effecten zien.

Wij starten in het Kerkloobos, een legaat van burgemeester Smits, die een warm hart had voor de bevolking van Eibergen. Dit bos is zeer gevarieerd en gedeeltelijk aangelegd op rabatten. Aan onderhoud wordt weinig gedaan om de natuur zijn gang te laten gaan. Door de jaren heen heeft zich hier een bijzondere vegetatie ontwikkeld. De grote variatie aan vogels heeft hier een goed leven. In het najaar zijn hier veel verschillende paddenstoelen te bewonderen.

Vervolgens wandelen wij langs de nieuwe meanders van de Ramsbeek die in 2012 gerealiseerd zijn. Mooi om te zien dat die beek nu (weer) in allerlei bochten door het landschap slingert en wat een bijzondere plantengroei zich de laatste jaren in dit gebied heeft ontwikkeld.

Deelname aan de wandeling is gratis. Voor gebruik van een consumptie wordt een kleine bijdrage gevraagd. Goed schoeisel wordt aanbevolen.

Informatie: j.berndsen1@upcmail.nl / 0545-477222

Algemene informatie

zondag 16 april 2017 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Parkeerplaats
Kerkloolaan
7152 BN Eibergen
Nederland
Google Maps image