Oost-Achterhoek
(Zoog)dieren
Op
woensdag08jan202020:00

Thema-avond: Kleine zoogdieren die onder de grond leven.

Niet altijd geliefd, maar met hun eigen belang.

Spreker: Wilko Poortman
Datum: 8 januari 2020
Aanvang: 20:00u - einde: 22:00u
Locatie: Zalencentrum van de Zonnebrinkkerk
Adres: Zonnebrink 61, 7101 NG te Winterswijk
Toegang:  €5,- / €3,- voor leden (IVN of KNNV)


door Ton Reerink

In de agenda vond u een avond over dit onderwerp met Henriette van der Loo van de Zoogdiervereniging als spreekster. Helaas hebben verdrietige persoonlijke omstandigheden haar verhinderd om deze avond voor te bereiden.
 Gelukkig hebben wij een vervanger gevonden in de gedaante van Wilko Poortman.

Organiseer je een thema-avond over de wolf of de oehoe, dan stromen de toehoorders toe. Die spectaculaire zoogdieren worden niet veel gezien en hebben grote faam.

Maar waarom niet eens aandacht gegeven aan de minder populaire kleine zoogdieren die dagelijks in onze omgeving vertoeven, die zich ook niet graag aan ons laten zien en waarvan we de levenswijze vaak niet echt kennen? Ze vertoeven een groot deel van de tijd onder de grond. Of ze komen alleen ‘s nachts uit hun holen om voedsel te verzamelen.

Dat voedsel is dikwijls in de omgeving van mensen te vinden en daarom kunnen ze ons hinderlijk volgen. Juist, over mollen, woelmuizen en spitsmuizen willen we ook eens het licht laten schijnen. Bestrijden? Of hebben ze hun eigen nut in de schepping? Beschermen? In elk geval  zal blijken dat het leven van deze dieren ook fascinerend is.

Wilko Poortman is leraar biologie aan het Assink Lyceum (Eibergen, Neede en Haaksbergen). Hij vertelt graag en goed over de dieren des velds. Momenteel volgt hij ook de opleiding tot IVN natuurgids om zodoende nog breder de natuureducatie te kunnen beoefenen.

Inlichtingen: Ton Reerink
Tel. nr.: 06-49938223

Algemene informatie

woensdag 8 januari 2020 - 20:00
Locatie: 
Zonnebrinkkerk
Zonnebrink 61
7101 NG Winterswijk
Nederland
Google Maps image