Oost-Achterhoek
Duurzaamheid
Op
woensdag10apr201920:00

Thema-avond: De klimaatvriendelijke tuin

Op woensdag 10 april organiseren IVN en KNNV Oost Achterhoek de themavond: De klimaatvriendelijke tuin.

Jacqueline Collou en Richard Trenning geven samen een presentatie over klimaatverandering. Wat kun je doen in jouw directe omgeving en wat voor moois levert dat op?
De bijeenkomst vindt plaats bij Sociaal Cultureel Centrum Den Diek aan de Dijkstraat 30, 7131 DP, Lichtenvoorde.
Aanvang: 20.00 uur, eindtijd ongeveer 22.00 uur. Kosten: €5,- voor niet-leden en €3,- euro voor leden van KNNV en/of IVN.

 

Kansen aanjagen, verbinden en benutten

De gortdroge zomer van afgelopen jaar kunnen we ons nog goed herinneren. Klimaatverandering is dagelijks in het nieuws. Maar wat houdt het precies in en wat heeft dat te maken met mijn achtertuin?

Klimaatproblemen.pngRichard Trenning legt uit wat klimaatverandering is en wat we daar om ons heen van merken. Als mens ervaar je de droogte, hitte of wateroverlast in de straat of bijvoorbeeld in de landbouw. Maar ook in de natuur vindt een spectaculaire verschuiving plaats met grote gevolgen voor plant en dier. Richard werkt als verbinder in de omgeving Lichtenvoorde – Lievelde – Vragender. Vanuit Klimaat Klaor daagt hij bewoners, ondernemers en organisaties uit om projecten op te zetten om hun omgeving klimaatvriendelijk te maken. Zoals water vasthouden, wateroverlast voorkomen, vergroenen van de omgeving en verduurzamen van de landbouw. Dat is niet alleen hard nodig, het is ook een prachtkans om het landschap te versterken, de soortenrijkdom groter te maken en je voortuin of schoolplein te vergroenen. Wat hier gebeurt kan overal! Hoe groot of klein je het ook doet, elke bijdrage telt en inspireert anderen.

 

Toveren met groen en water

Geveltuintjes.pngLandschapsarchitecte en ontwerper van klimaatvriendelijke tuinen Jacqueline Collou maakt het concreet. Hoe ziet een klimaatvriendelijk landschap, erf of tuin eruit? Met veel foto’s toont Jacqueline voorbeeldprojecten om de hoek. Hoe je kunt toveren met groen en water? Van bijzondere bronbosjes die worden gevoed door glashelder kwelwater, via nieuwe soorten landschapselementen tot wateropvanggebieden onder aan de bult. En hoe je betonnen straten en gebouwen kunt veranderen in oases van groen, rust en koelte. Niet alleen de natuur heeft hier iets aan, ook u als bewoner, agrariër of ondernemer!  

Kortom, een boeiende avond met veel praktische tips en inspiratie om zelf aan de slag te gaan. We zien je graag op 10 april!

 

Informatie bij:

Annet Elburg, e-mail: elburga@xs4all.nl, telefoon: 0543 769021.

 

 

 

Thema-avond: De klimaatvriendelijke tuin

  • Wanneer :  Woensdag 10 April 2019
  • Sprekers :  Jacqueline Collou en Richard Trenning
  • Aanvang :  20:00 uur
  • Locatie :  Lichtenvoorde, Den Diek
  • Adres :  Dijkstraat 30, 7131DP Lichtenvoorde
  • Entree :  € 5,00 voor niet-leden, en € 3,00 leden IVN en KNNV / donateurs

Algemene informatie

woensdag 10 april 2019 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Dorpshuis Den Diek
Dijkstraat 30
7131 DP Lichtenvoorde
Nederland
Google Maps image