Oost-Achterhoek
Natuur
Op
woensdag10jan201820:00

Thema-avond: Antibiotica in de veehouderij en de ziekte van Lyme

IVN-KNNV dubbele thema-avond: Antibiotica in de veehouderij en na de pauze: de ziekte van Lyme.

Woensdag 10 januari 2018 organiseren IVN en KNNV de thema-avond: Antibiotica in de veehouderij en na de pauze: de ziekte van Lyme. De spreker is Ben Boschker.

Aanvang: 20.00 uur. Plaats: Zonnebrinkkerk,  Zonnebrink 61, 7101 NB Winterswijk.

Entree: leden IVN en KNNV: 3 euro, niet leden 5 euro, inclusief 1 x koffie of thee.

Ben Boschker is dierenarts in de veehouderij en heeft veel ervaring met beide thema’s.

Het eerste thema is: antibioticagebruik in de diergeneeskunde, misverstanden hierover in de publieke opinie. Tijdens een praatje voor de IVN-gidsencursus bleek Ben dat de publieke mening over het gebruik van antibiotica in de veehouderij nogal verschilt van de werkelijkheid.

De publieke opinie is toch dat er te veel a.b-gebruik is, terwijl dit enorm is teruggedrongen door strenge regulatie. Dit laatste is ook nodig om de resistentie-problematiek voor ook de humane geneeskunde te kunnen blijven beheersen. Reden genoeg om dit onderwerp als thema aan te pakken, gestoeld op juiste informatie, niet op geruchten en voor natuurmensen, niet gericht op veehouders.

Het tweede thema gaat over de ziekte van Lyme. Tijdens zijn werk kwam Boschker veel ellende tegen door onderschatting/deels onkunde met als gevolg onnodig veel mensen met chronische Lyme.  Ben heeft zich al langer verdiept in dit onderwerp (komt het bij dieren ook tegen) en probeert door extra informatie mensen te laten zien hoe ze preventief kunnen werken. Ook worden een aantal zeer diverse casussen besproken. Tevens wil hij de laatste diagnostische mogelijkheden bespreken en aansluitend de nieuwste therapieën. De doelgroep is ook hier iedereen die zich regelmatig in de natuur begeeft.

Beide thema’s worden in een powerpoint-presentatie behandeld. Aansluitend kunnen op beide onderdelen vragen worden gesteld, evt. zelfs tussendoor.

Informatie over deze thema-avond: Hans Berendsen: j.berndsen1@upcmail.nl

Algemene informatie

woensdag 10 januari 2018 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Zonnebrinkkerk
Zonnebrink 61
7101 NB Winterswijk
Nederland
Google Maps image