Oost-Achterhoek
(Zoog)dieren
Vanaf
vrijdag25aug201720:00

Nacht van de vleermuis

25 augustus 2017 Europese Nacht van de Vleermuis

Neede als enig vleermuizendorp in Nederland, en de vleermuis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Logisch dat we dan elk jaar extra aandacht schenken aan de jaarlijks gehouden Europese Nacht van de Vleermuis. Alleen al het woord Europa geeft aan dat deze nacht niet geheel onbelangrijk is en breed gedragen wordt. Tijdens deze nacht of avond wordt in tientallen landen extra stil gestaan bij dit bijzondere vliegende zoogdier, ‘de vleermuis’. En terecht.

Samen met het IVN Oost Achterhoek verzorgt ook Stichting Vleermuizendorp op die 25e augustus een presentatie rond dit zoogdier.

Deden we dit de afgelopen drie jaren op het Vleermoesplein in het dorp, dit jaar wijken we uit naar een voor ons en ook Neede inmiddels wel heel bijzondere locatie: Natuurpark Kronenkamp. Bij veel Needenaren bekend als de voormalige waterzuivering.

Natuurpark Kronenkamp is een gezamenlijk initiatief van IVN Oost Achterhoek en Stichting Vleermuizendorp Neede. Deze twee partijen willen er - samen met de twee aangrenzende wijken De Hofmaat en de Kamp - een levendig kenniscentrum realiseren.

Natuurpark Kronenkamp staat nú nog aan het begin van allerlei ontwikkelingen. Deze activiteit is alvast de eerste in een hele reeks in de toekomst, op deze mooie plek.

Benieuwd naar de plannen van Stichting Vleermuizendorp Neede op deze locatie? Kom dan op de 25e augustus Natuurpark Kronenkamp.

Adres: Kronenkamp 14, Neede. (achter de parkeerplaats voor de voetbal- en tennisvelden).

Om 20.00 uur start de powerpoint presentatie.

Bent u ook benieuwd naar wat u moet doen als een vleermuis uw huis is binnen gevlogen? Of vraagt u zich af of een vleermuis in uw haren vliegt; of ze gevaarlijk zijn voor uw gezondheid, of dat ze stankoverlast geven als ze bij u in zijn komen wonen?

Dan is dít het moment om van de partij te zijn.

Als het gezegde ‘onbekend maakt onbemind’ ergens voor geldt dan is dat wel voor de vleermuis. “Zo jammer!”

U kunt zich beter afvragen wat u kunt doen om juist een vleermuizenkolonie bij u in de schuur of in uw huis te krijgen!

Vleermuizen spotten

Tegen de tijd dat het donker wordt breken we op om gewapend met een batdetector naar het Spilbroek en Huize de Kamp te lopen, waarbij we proberen onderweg vleermuizen te zien en vooral te horen. Hebt u zich ooit gerealiseerd hoe luidruchtig deze dieren ’s nachts zijn tijdens hun jacht op muggen en andere insecten? En dat terwijl ú ligt te slapen…..

Beleef het mee op 25 augustus vanaf 20.00 uur bij Natuurpark Kronenkamp in Neede.

Bij slecht weer vliegen de dieren niet uit en gaat de avond niet door.

Kunt u niet lang staan, neem dan een klapstoeltje mee voor de presentatie.

 

 

 

Algemene informatie

vrijdag 25 augustus 2017 - 20:00
Locatie: 
Natuurpark Kronenkamp
Kronenkamp 14
7161 HE Neede
Nederland
Google Maps image