Oost-Achterhoek
Overig
Vanaf
zondag16okt201614:00

Kleuren vangen in de herfst

Op zondag 16 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur organiseert het IVN Oost-Achterhoek, een middag die in het teken staat van herfstkleuren. In plaats van insecten vangen, gaan er kleuren gevangen worden. De locatie is De Kruidenhof te Mallum, Mallumse Molenweg 39, 7152 AT in Eibergen.

Aanmelden is noodzakelijk in verband met de beschikbare ruimte.

Geen wandeling, maar een doemiddag volgens IVN-traditie: doen, ontdekken,verwonderen, leren. Een middag voor iedereen, jong en oud, creatief of niet, met of zonder kennis van de natuur. Ook prima te doen voor mensen die niet mee kunnen doen aan de wandelingen die door het IVN georganiseerd worden, zoals rolstoelgebruikers of voor wie lopen moeilijk is.

Een van de aspirant natuurgidsen neemt u mee door de prachtige kruidentuin om mooi gekleurde bladeren zoeken. Dan volgt informatie over het waarom van het verkleuren van bladeren in de herfst en de opbouw van een blad. Vervolgens worden, na instructie, deze kleuren uitgewerkt met verf op linnen. Daarbij gaat het niet om het eindresultaat, maar over kijken en spelen met kleur.

De middag is geslaagd als u zich na afloop van deze workshop meer dan daarvoor bewust bent van de kleuren die de natuur kan maken of verbaasd bent over de schoonheid van bij voorbeeld, afgevallen blad.

De workshop wordt begeleid door Marion van Noord, die de cursus IVN-gids volgt. Deelname is gratis evenals de entree van De Kruidenhof. Wel aanmelden, de ruimte is beperkt.

Voor informatie en aanmelden mail naar: marionvannoord@kpnmail.nl

Algemene informatie

zondag 16 oktober 2016 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Kruidenhof te Mallum
Mallumsemolenweg 39
7152 AT Eibergen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image