Oost-Achterhoek
Landschap
Op
zondag19jan202011:00

Doorstapwandeling

IVN Oost-Achterhoek organiseert weer de mooie jaarlijkse winterwandeling, beter bekend onder de naam DOORSTAPWANDELING. Deze wandeling is uitgezet door gidsen van het IVN en zij zullen de wandelaars begeleiden.

De wandeling gaat door een gebied waar oude spoorlijnen uit het verleden nog herkenbaar aanwezig zijn. Als ook door gebieden waar het karakteristieke Achterhoekse coulisselandschap nog in al haar schoonheid aanwezig is. Dit landschap wordt gekenmerkt door de afwisseling van weilanden en akkers met oude boerderijen, houtwallen, bossen en bomenrijen.

Sinds 2018 wordt dit landschap op verschillende plekken doorkruist door de nieuwe N18. Op de uitkijkheuvel bij Eibergen is er een mooi uitzicht over het omliggende landschap, Eibergen en de gevolgen van de aanleg van de nieuwe weg in relatie tot de natuur. Hier zal ook de eerste stop zijn en wordt er koffie geschonken met een sneetje krentenbrood.

We volgen aan de overkant van de grote weg onze wandeling en laten we de verkeersdrukte achter ons om door een mooi stuk natuur onze tocht te vervolgen. Als we uiteindelijk Haarlo binnenwandelen passeren we het Hervormde kerkje De Kluntjespot. Het uit 1845 daterende kerkje kreeg deze naam vanwege de gelijkenis met een ouderwetse suikerklontjespot.

Dan zijn we ook dicht bij de horecastop. Op eigen kosten kan er koffie, thee en een lunch genuttigd worden. Na deze pauze is er nog een laatste stuk te gaan en lopen we langs beken en over de oude spoorlijnen, nu in gebruik als wandel-  en fietspaden.

Tegen 16:00u uur zijn we dan terug bij de Kronenkamp.

Algemene informatie

zondag 19 januari 2020 - 11:00 tot 16:00
Locatie: 
Natuurpark Kronenkamp
Kronenkamp 14
7161 HE Neede
Nederland
Contactpersoon: 
Anke Hollink / 0545-291109
Google Maps image