Oost-Achterhoek
Natuur
Op
zondag21jan201811:00

Doorstapwandeling

Doorstapwandeling zondag 21 januari 2018.

Start vanaf Parkeerplaats Sportpark De Bijenkamp, Rietmolenseweg 5, 7151 CD Eibergen.
AANVANG: 11 UUR!

Op deze zondag gaat het wandelseizoen 2018 van het IVN Oost- Achterhoek weer van start met een doorstapwandeling. De naam geeft het al aan, we gaan met elkaar op pad in de natuur. In tegenstelling tot de reguliere IVN wandelingen stappen we lekker door en staan niet veel stil bij de
bezienswaardigheden om hierover wat te vertellen. Geniet vooral zelf van de omgeving en de mooie uitzichten in het winterlandschap.

Zoals het gebruikelijk is gaan we als gids meerdere keren met elkaar op pad om deze wandeling uit te zetten en aan elkaar “te knopen”. Dat er al wandelend regelmatig doorgangen, oversteekplaatsen en voetgangerstunnels geblokkeerd waren in verband met de aanleg van de nieuwe N18, was voor ons steeds weer een uitdaging om een alternatief te vinden. Wel geven deze nieuwe plekken een mooie indicatie hoe het was en hoe het gaat worden.
Het is een bijzonder idee om een nieuwe weg over te steken waar over enige tijd de auto’s razen. Nu kun je nog ver weg kijken en onderweg de maatregelen bekijken die genomen zijn voor de dieren.
Vleermuis onderkomens, tunnels voor het wild om de drukke weg toch te kunnen passeren naar de overkant, viaducten om het verkeer van A naar B te brengen, u komt het allemaal tegen. En als dan de oever langs de beek nog een keer helemaal blank staat van de overtollige regenval, dan is het
even goed zoeken hoe we nog op de pauzeplek kunnen komen.
Want zoals u gewend bent van deze wandeling is er halverwege altijd een plek om even op te warmen, het toilet te bezoeken en iets te eten, maar vooral ook om gezellige contacten te leggen met de mede wandelaars. Consumpties onderweg zijn voor eigen rekening.
Voldoende reden dus om deze datum in de agenda te noteren en met ons op pad te gaan. De informatie geeft al aan dat we stukken wandelen, maar ook af en toe een stuk moeten struinen.
Stevige wandelschoenen of laarzen zijn daarom aan te bevelen!
Deelname aan de wandeling is gratis, een gift voor het IVN wordt uiteraard op prijs gesteld.
Voor informatie over deze wandeling kunt u contact opnemen met Anke Hollink.
Telefoon: 0545 291109 of per mail: johnenankehollink@hetnet.nl

 

 

Algemene informatie

zondag 21 januari 2018 - 11:00
Doorstapwandeling
Locatie: 
Parkeerplaats Sportpark De Bijenkamp
Rietmolenseweg
7151 CD Eibergen
Nederland
Google Maps image