Oldenzaal-Losser e.o.
Kind & Natuur
zondag27nov2016

Scharrelen in het arboretum

Het was weer een gezellige Scharrelkidsdag, 30 oktober jl. Heel veel kinderen met hun (groot)ouders kwamen naar de Herfst Doe-dag in Arboretum Poortbulten in De Lutte. Vrijwilligers van IVN Oldenzaal en Losser stonden klaar om het scharrelen in goede banen te leiden.

Er was een speurtocht met de speurtocht-app over vruchten en zaden. Er zijn heel wat kastanjes, eikels, hazelnoten en bladeren verzameld.

Wout nam de kinderen mee op spinnen jacht. Er werden spinnen gezocht, uit takken geschud en met netjes gevangen. Erg spannend allemaal.

Als je uitgespeurd was, kon je een lekker broodje bakken boven een vuur en een heerlijk kopje pompoensoep proeven of chocolademelk drinken.

Ook voor de knutsel scharrelkids was er weer voldoende te doen. Er werden volop gekleurde spinnenwebben gemaakt, inclusief de spinnetjes van kastanjes, eikels en wol.

Om de vogels deze winter te helpen konden zelf meegebrachte pindakaaspotjes gevuld worden met vogelvoer. Hier kregen de kinderen zelfs nog een houder bij die Gejo vakkundig in elkaar getimmerd had.

Als klap op de vuurpijl was er een heuse pepernotenboom waar de kinderen een zakje pepernoten konden plukken.

Al met al een geslaagde Scharrelkidsdag met enthousiaste kinderen, (groot) ouders en vrijwilligers.

Tot Scharrelkids Winter op 22 Januari 2017.