Oldenzaal-Losser e.o.
Overig
dinsdag01nov2016

Nacht van de Nacht

Afgelopen zaterdag 29 oktober organiseerden IVN Oldenzaal en IVN Losser een activiteit in het kader van de landelijke Nacht van de Nacht.

Dit jaar was de activiteit niet op de Tankenberg maar iets verder richting De Lutte, bij Erve Middelkamp. Ruim honderd deelnemers mochten we ontvangen. De wethouders Molema en Wildschut van Oldenzaal respectievelijk De Lutte openden de nachtelijke excursie die dit jaar georganiseerd werd door de cursisten van de opleiding voor Natuurgids die momenteel bij beide afdelingen loopt.

Tijdens de excursie werden de mensen uitgedaagd hun zintuigen op een andere manier te beleven. Wat hoor ik eigenlijk ’s nachts? Is het een egel, een uil? Hoe is het om mijn weg te zoeken alleen op tast en gevoel. Zo krijgt de nacht een heel andere intentie.

Het was een prachtige heldere avond en mooi droog weer. Aan het eind van de wandeling, werden de bezoekers verrast met een inspirerend verhaal over de betekenis van de sterrenbeelden Medusa, Cassiopeia en Andromeda, namen uit de Griekse mythologie. Door de heldere avond waren de genoemde sterrenbeelden goed te zien, zelfs een vallende ster werd gespot. De sfeervolle muzikale omlijsting met gitaar en cello maakte de belevenis compleet.

We kunnen terug kijken op een heel geslaagde avond!

Link naar een filmpje op YouTube.