Oldenzaal-Losser e.o.
Kind & Natuur
zondag14nov2021

Wilgen knotten met de Leemstee (vervolg)

Inmiddels hebben wij met de leerlingen van groep 7 en groep 8 een wilgenhut gebouwd op het groene schoolplein.  Twintig leerlingen hebben hiervoor gekozen tijdens de drie creamiddagen de afgelopen drie donderdagen. Wij hebben hen gevraagd om daar iets over op te schrijven en er een tekening bij te maken.
Hieronder van een aantal leerlingen hun verhaal met tekening.
De wilgenhut is nu klaar en nu is het wachten of de takken wortel gaan schieten. Daar zullen wij even geduld voor moeten hebben want pas in het voorjaar wordt duidelijk of dit gelukt is.
Ook hebben wij de familie Jambor en Overijssels Landschap middels een tekening en een brief waarop alle leerlingen hun naam geschreven hebben, bedankt voor hun medewerking.

       Hallo wij zijn Berat en Jaden.

En wij typen dit omdat wij willen vertellen wat wij gedaan hebben deze donderdagen tijdens de creamiddag .
Wij waren te gast  bij de familie Jambor. Daar mochten we allemaal takken zagen van de wilgen bomen en we kregen eten en drinken bij Familie Jambor ze hebben ons heel goed verzorgd.
Alle takken die we gezaagd hebben moesten we vervolgens naar school brengen.En die gaan we  gebruiken om een hut te bouwen. om de hut te bouwen maakten we gaten in de grond.
En dit was super leuk om te doen, wij willen iedereen bedanken die ons geholpen hebben om dit te doen.

Vriendelijke groet de kinderen van de Leemstee. 2021-11-14_Leemstee01

     Hallo wij zijn Liv en Jaimy.

Van basisschool de Leemstee groep 8.
Twee keer per jaar hebben wij creamiddag.
Bij zo'n creamiddag mag je kiezen wat je leuk vind.
Wij hebben gekozen voor naar buiten gaan en een wilgenhut bouwen. Eerst moesten we takkenzagen met de ladder in de boom in het weiland van familie Jambor .Daarna moesten we een hut bouwen op het schoolplein en verder zagen in het weiland die kinderen moesten de rest van de takken nog naar het schoolplein brengen. Als laatst ging de helft de hut afmaken en de rest mocht een bedankje schrijven en een stukje typen voor Hallo Berghuizen.
Wij vonden het heerlijk om buiten te zijn.
En te werken in de wijde wereld en de open lucht.
We moeten Harrie en Erik ook bedanken zonder hen was dit nooit gelukt.

2021-11-14_Leemstee032021-11-14_Leemstee04En nu maar hopen dat in het voorjaar de wilgentakken uit gaan lopen en er blaadjes aankomen. Dan krijg je een mooie, groene hut.