Oldenzaal-Losser e.o.
Kind & Natuur
zaterdag16mei2020

Werkgroep Schoolgidsen in Corona tijd

Vorig jaar rond deze tijd hebben  leerlingen van groep 6 de kleine kikkers teruggezet in de vijver waar ze deze als kikkerdril uitgehaald hebben.  En ze hebben  met schepnetjes gekeken welke andere diertjes er allemaal in het water leven. Dit alles tijdens het pilotproject “Kikkers in de klas” voor leerlingen van groep 6 van een tweetal basisscholen.

 

Noelle: “Ik heb super veel van jullie geleerd.”

Juf schrijft: “Ik vind het een prachtig project. Leerzaam voor iedereen!  P.S. voor herhaling vatbaar”

waterbeestjesOp dit moment zouden wij in het arboretum met leerlingen van basisscholen uit Losser en omgeving bezig zijn met het waterdiertjesproject.  En begin juni zouden leerlingen bij de Hofte gewerkt hebben met regenwormen, spinnen, waterdiertjes, bijen en vele andere diertjes tijdens het beestjesproject.             

beestjesNiets van dit alles dit schooljaar. Dat is zuur voor de leerlingen,  docenten en de schoolgidsen. Want elk jaar weer beleven wij samen  volop de natuur.

Wat het schooljaar 2020/2021 gaat brengen voor onze werkgroep is nu nog helemaal niet duidelijk. De kans is zeer groot dat er geen projecten gedraaid kunnen worden voor de basisschoolleerlingen uit Oldenzaal en Losser. tijdens dit schooljaar

Het is een gekke tijd voor ons allemaal.

Laten wij hopen dat het snel weer mogelijk wordt voor ons als werkgroep om met leerlingen lekker naar buiten te gaan en ze de natuur te laten beleven.

Want wat is er mooier dan samen met leerlingen buiten te zijn en onbevangen de natuur te ontdekken.

beestjes