Oldenzaal-Losser e.o.
Kind & Natuur
zaterdag20nov2021

Vuile handen

2021-11-21_de Leemstee01Al een aantal jaren zorgen wij, Eric Klein Leugemors en Harry Roeloffzen, onder de vlag van IVN Oldenzaal-Losser e.o.  met groep 5 van Basisschool de Leemstee voor de bloembakken en de border voor het Breedwijsgebouw.  Ook dit jaar hebben wij dat met veel genoegen weer gedaan met de nieuwe groep 5 leerlingen.

Eerst hebben wij met een tiental leerlingen afgelopen donderdag de begonia’s en lobelia’s van vorig jaar verwijderd uit de bakken en de border.  Twee jongens denken dat zij een stukje border wel om kunnen spitten.  En tot onze grote verrassing beginnen ze het zand uit de border te gooien. Wat blijkt als wij vragen wat ze aan het doen zijn, dat zij het woord spitten niet kennen. Dat hebben ze dus in ieder geval geleerd. 

2021-11-21_de Leemstee03Vandaag zijn wij met een twintigtal leerlingen aan de slag gegaan om de winterviolen in de bakken en de border te zetten.  En de bakken te voorzien van verse potgrond. Daarbij blijkt dat je het beste gewoon alles met je handen kunt doen. Die worden dan wel lekker vies. Maar op school is er voldoende zeep en water om ze weer mooi schoon te krijgen.

 

 

2021-11-21_de Leemstee04Een jongeman heeft op zich genomen om alle lege potjes te verzamelen. In totaal zijn dat een kleine 350 potjes die hij vol trots laat zien. 

 

Ook dit jaar mag het resultaat er weer zijn. Annette van Impuls en Mijke de directeur van de Leemstee ,zijn er heel blij mee.  Goed gedaan krijgen de leerlingen van hen te horen.

 

2021-11-21_de Leemstee05

 

Voldaan en met vuile handen gaan ze weer de klas in.  Een paar leerlingen met tegenzin want buiten werken is heerlijk zeggen ze.

 

Harry Roeloffzen