Vrijwilliger bij de Groene Visite

Oldenzaal-Losser e.o. 28 januari 2023

 

Groene visite op bezoek bij bewoners in zorgcentra.

De leden van de werkgroep Groene Visite van IVN Oldenzaal-Losser verzorgen al vele jaren in Noordoost- Twente de Groene Visite voor ouderen.
De groep bestaat uit vrijwilligers die met een seizoens gebonden “natuurkoffer” op bezoek gaan bij ouderen die in een zorgcentrum of verpleeghuis wonen of deelnemen aan Dagopvang of een zorgboerderij.
In de seizoenskoffer zitten voorwerpen van “natuur uit eigen omgeving”. Te denken valt aan mooie natuurfoto’s en producten passend bij het seizoen zoals kruiden, noten etc. Daarbij maken we ook gebruik van uitlopende, bloeiende of gekleurde takken, bloemen, zaden, een nestkastje, een cd met vogelgeluiden, groente uit de moestuin enz. De bedoeling is om samen met de ouderen mooie herinneringen op te halen en hun een gezellig natuurmoment aan te bieden.

Om welke ouderen gaat het?

De leden van de werkgroep Groene Visite richten zich op dementerende ouderen die gebruik maken van dagopvang of die in een zorgcentrum wonen. Voor ons gaat het hierbij om ouderen in N.O. Twente.

Vrijwilliger worden
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die met ons deze mooie en dankbare activiteit willen organiseren en begeleiden. Nieuwe vrijwilliger krijgen een basistraining met informatie over de natuur in onze omgeving en over de ouderen (o.a dementie). We begeleiden de Groene Visite altijd met zijn tweeën .

Informatiemiddag:

Ben je geïnteresseerd en wil je hierover meer informatie ontvangen dan ben je van harte welkom op onze informatie bijeenkomst op dinsdagmiddag 31 januari om 13.30 uur in Paal 12 , Vondellaan 12 in Oldenzaal.

Algemene informatie en aanmelding bij

Joke Elsten, 0642258288, of

Theo von Piekartz, 0541 523616.

Deel deze pagina