Oldenzaal-Losser e.o.
Vogels
vrijdag29jan2021

VOGELS in de tuin

De werkgroep schoolactiviteiten van de IVN Oldenzaal-Losser e.o. heeft het project VOGELS in de tuin  ontwikkeld speciaal voor de basisschoolleerlingen van Oldenzaal en Losser in de lockdown.

Met dit VOGEL-project kunnen de kinderen nader kennismaken met de vogels in hun eigen tuin. Ze worden gestimuleerd om naar buiten te gaan, te observeren, knutselen, spelletjes doen enz. En tegelijkertijd leren ze van alles over de vogels in hun tuin. Even iets anders dan rekenen en taal. We hebben er voor gekozen één project voor alle jaarlagen te maken. Natuurlijk hebben de kleuters en middenbouw wat hulp nodig van de ouders, maar de bovenbouw zou het redelijk zelfstandig moeten kunnen uitvoeren.  Bij het project hoort ook een leuke interactieve praatplaat die (ook) via een link in de handleiding te bereiken is.

Aan het project is ook nog een prijsvraag verbonden met leuke prijzen als extra stimulans. De kinderen kunnen een foto insturen (email: educatie.ivnoldenzaallosser@gmail.com) van een knutsel die ze gemaakt hebben en de klas die het meest fanatiek is kan ook nog een leuke excursie winnen. Het is van belang dat de deelnemende kinderen bij de inzendingen hun naam, klas en school vermelden. De inzendingen zullen via de website voor iedereen zichtbaar worden gemaakt. Indien je liever niet wilt, dat je inzending/foto op de website wordt gezet, vermeld dit dan in de begeleidende email. Tot en met 1 maart 2021 kunnen foto's worden ingestuurd; na deze datum volgt de uitslag.

Het VOGEL-project is op donderdag 28 januari 2021 per email verzonden naar alle scholen in Oldenzaal en Losser. Voor alle basisschoolleerlingen geldt dus:

Heb je het VOGEL-project al ontvangen via jouw school? Doe dan mee met de prijsvraag en win een mooie prijs!

 

Voor verdere vragen, email: educatie.ivnoldenzaallosser@gmail.com