Oldenzaal-Losser e.o.
Kind & Natuur
zondag17feb2019

Scharrelkids-doedag Winter

 

Scharrelkids-Doedag WinterScharrelkidsdoedag Winter

Vandaag was de Scharrelkids doedag Winter. Het leek met een strakblauwe lucht, volle zon en 14 graden veel meer op de lente. Wat genieten! We konden alle activiteiten buiten doen. En er was weer genoeg te beleven. De snert hadden we omgetoverd in warme chocomelk en popcorn van het kampvuur. Natuurlijk was er ook ranja voor de kinderen die het echt te warm vonden voor warme chocomelk.

Verder konden er uilenballen geplozen worden. Hele muizenskeletten werden er uitgeplozen. In 1 uilenbal zaten zelfs 6 muizenschedels. Iets verderop kon je muizen en egeltjes kleien. Wat een creativiteit weer. Verder kon je een vogelvoederkopje maken. Een kopje gevuld met vet en vogelzaad, compleet met een stokje om op te zitten. Als het dan straks toch weer wat kouder wordt hebben de vogels nog lekker wat te smikkelen. Ook stonden er diersporen in de modder. Van welk dier zouden die toch zijn? Een vos, een ree of toch de das.

Natuurlijk was er ook weer een speurtocht door het Arboretum, met allerlei vragen en opdrachten. En al speurend kwam je dan ;langs de bijenstal, waar je te horen kreeg wat de bijen zoal in de winter doen.

Ondanks het feit dat er geen sneeuw lag, of juist dankzij het schitterende voorjaarsweer, een zeer geslaagde dag. Tot de volgende scharrelkidsdoedag lente (dan ligt er waarschijnlijk óf sneeuw, óf het is 30 graden).

Scharrelkids-Doedag Winter