Natuurwerkochtend Park Stakenkamp 23 september 2023

Oldenzaal-Losser e.o. 27 september 2023

Noem mij, bevestig mijn bestaan

Op initiatief van Felix Nijland zijn met behulp van Dirk Veldman en Dick van der Meer een veertigtal bomen uit Park Stakenkamp op naam gebracht (noem mij!). Vervolgens zijn er prachtige bordjes gemaakt met informatie over en foto’s van de betreffende bomen. Ja, daar sta je niet bij stil dat er zoveel verschillende bomen in Park Stakenkamp staan. Nu, met de bordjes erbij sta je er wel even bij stil, leest de tekst en wordt er een moment stil van. Wat een ongekende rijkdom in het park. Ongekend, maar nu met de bordjes dus wel gekend. We hebben hun bestaan bevestigd!

Een relatief kleine, maar gedreven ploeg vrijwilligers ging deze morgen aan de slag om de bordjes te plaatsen. Het was een heel werk: gat graven, flink diep, zodat het bordje er stevig in staat. De boomwortels waren verwachte obstakels. Maar de niet verwachte ongemeen harde grond was een zeker zo geduchte tegenstander. Bijvoorbeeld bij de krimlinde. (De voor de hand liggende associaties bij KRIMlinde en geduchte tegenstander laat ik aan je eigen fantasie over.)

Nadat het gat gegraven was, werd in de grond extra versteviging aangebracht. En dan gat weer dicht, flink aanstampen en hup op naar de volgende.

Tussen al dit zwoegen door heerlijke koffie en krentenwegge in de pauze en na afloop een zeer smakelijke lunch. Ja, de entourage was weer prima voor elkaar. Hartelijk dank voor deze geweldige verzorging!

Wilbert Kallenberg

Meer foto’s  De foto’s zijn deze keer van Hans Muijderman en Wilbert Kallemberg

 

Deel deze pagina