Oldenzaal-Losser e.o.
Natuur
maandag30sep2019

Natuurwerkochtend Park Stakenkamp

Op 28 september 2019 was er een natuurwerkochtend tijdens de Burendag in Park Stakenkamp

Je fietst naar de Burendag in Park Stakenkamp. Natuurlijk, langs de Stakenbeek. En dan is daar die hemelsblauwe streep: een ijsvogel vliegt over de Stakenbeek. Kan een Natuurwerkochtend mooier beginnen?

2019-09-28_Stakenkamp02Een flinke en enthousiaste groep, met daarbij maar liefst 11 via de IVN-oproep, was om 9 uur bij de Stakenboer present. Na een heerlijke ontvangst met koffie en krentenwegge en een warm welkom van Ria Nijhof en Felix Nijland, gingen we aan de slag in de Vlindertuin. Biologische bollen planten, zoals krokussen, narcissen, kievietsbloemen, daslook, winterakoniet. Wat zal de Vlindertuin er volgend voorjaar weer extra mooi bijstaan.

Op een stukje waren de akkerdistels en brandnetels wel erg gelukkig. Ze hadden de daar geplante struiken zo goed als aan het oog onttrokken. Een hele klus, maar de struiken stralen je weer tegemoet. Ook elders in de Vlindertuin werd de akkerdistel benadeeld. Ja, je moet je plaats, ook als plant kennen.

Anderen waren intussen het park van zwerfafval aan het ontdoen. Dat kan je al op zeer jeugdige leeftijd met je vader en moeder aanpakken. Klasse! De druk op een nieuwe fase van het podium werd verhoogd met een schoon resultaat.

2019-09-28_Stakenkamp03Tussendoor de smakelijke koffie met wat er bij, en na de onthulling van de buurttafel, geschonken door de 50-jarige WG, lieten we ons de door hen aangeboden lunch prima smaken. Als altijd werd ons de catering weer zeer hartelijk gepresenteerd.

 

Nog meer foto's zijn terug te vinden onder het kopje Foto-albums, of direct via de volgende link Foto's Park Stakenkamp .