Oldenzaal-Losser e.o.
IVN
dinsdag04feb2020

Natuurwerkochtend Hulsbeek 1 feb 2020

Daadkrachtig aan de slag

 

2020-02-01_NatuurwerkochtendHulsbeek02Een grote groep van 18 enthousiaste vrijwilligers schonk het 50-jarige Hulsbeek een gepast cadeau in de vorm van een werkzame natuurwerkochtend. Voor een niet gering aantal van hen gold dat ze de pubertijd al achter zich hadden, toen Het Hulsbeek uit het ei kroop. Maar met een jeugdig elan werden schop, takkenschaar, snoeischaar, heggenschaar en zaag gehanteerd.

Toen we vrijdag naar Buienradar keken gingen bij het zien van de voorspelling voor zaterdag al snel de gedachten naar Rob de Nijs: Zachtjes tikt de regen op mijn zolderraam. Gelukkig bleek het ritme van de regen op zaterdag vooral aan zuidelijker streken als Haaksbergen te zijn toebedeeld. En ook het ritme van de eenzaamheid, bezongen in dit lied, was niet van toepassing. In betrokken gezamenlijkheid gingen we aan de slag. Met ook weer nieuwe mensen erbij en dat is natuurlijk geweldig leuk.

Met drie groepen werd gestart. Waar voor sommigen CvB staat voor College van Bestuur, stond deze aanduiding vandaag voor de bekwame en rustige begeleider van de groep die voor het snoeien van de hortensia terecht een pluim verdiende.

2020-02-01_NatuurwerkochtendHulsbeek02In het huidige tijdsgewricht zie je dat het eerste deel van de achternaam van ons erelid de TOON zet. Oftewel HUIS houdt. Werk aan de winkel dus met al die BRUMMELS. Dat deed de tweede groep. En dat die zich geen (bramen)knollen voor citroenen liet verkopen, kun je op een van de foto’s treffend zien.

Waar in Amerika het afzetten niet zo lukt, werd het afzetten van de rododendrons door de derde groep zeer, ja inderdaad, zeer voortvarend aangepakt.

2020-02-01_NatuurwerkochtendHulsbeek04

 

Nadat de jarige ons getrakteerd had op koffie/thee met wat lekkers erbij, gingen we ook nog de zichtlijn vanaf de heuvel richting ligweides herstellen. Ook hier bleek de daadkracht royaal aanwezig te zijn.

2020-02-01_NatuurwerkochtendHulsbeek05

 

Als dank voor de formidabele inzet onthaalde Erve Hulsbeek ons op heerlijke soep met broodjes en gingen we na deze gezellige en productieve natuurwerkochtend voldaan naar huis.

Wilbert Kallenberg

Nog wat meer foto's