Oldenzaal-Losser e.o.
Landschap
maandag25okt2021

Natuurwerkochtend Het Hulsbeek 23 okt 2021

AARDige STERren

Onder een hemelsblauwe hemel verwelkomde de Springertuin in Het Hulsbeek ons met prachtige herfstkleuren. Ja, de Springertuin had ons gemist en zette zijn beste beentje voor. Wij gingen ook in de benen, want de natuur had niet stil gezeten in de Coronatijd, toen wij niet aan de slag konden.

2021-10-23_Hulsbeek05Met twee nieuwe enthousiaste vrijwilligers erbij werden takkenschaar, zaag en schop voortvarend ter hand genomen. Uitgezwermd rond de vijver werd opslag verwijderd en het uitzicht vanaf het bankje in ere hersteld. De rododendrons die we twee jaar geleden hadden gekortwiekt, waren prachtig uitgelopen, maar de braam bleef niet achter en slingerde er in meterslange slierten door. Meedogenloos ging de schop de grond in. De prachtframboos werd nog prachtiger gemaakt dan hij al was.

2021-10-23_Hulsbeek04De koffie en thee met koeken werd als altijd prima verzorgd door Het Hulsbeek. Na de pauze werd het werk voorgezet. Onder de struiken kwam een cadeautje te voorschijn: een flinke groep gekraagde aardsterren in diverse stadia. Erve Hulsbeek onthaalde aan het eind van de ochtend de aardige sterrenploeg met een heerlijke kop soep en broodjes. Voldaan gingen de aardige sterren naar huis.

Wilbert Kallenberg

Voor nog meer foto's, kijk hier!