Oldenzaal-Losser e.o.
Landschap
maandag21feb2022

Natuurwerkochtend Het Hulsbeek 12 feb 2022

Geen erBARMEN met BRAMEN


Er wordt veel gesproken over biodiversiteit. “Biodiversiteit is kortweg de verscheidenheid aan leven in een bepaald gebied” leren mij de deskundigen van de Universiteit van Wageningen. “Het bepaald gebied” was vandaag maar even de Springertuin in Het Hulsbeek en onder “leven” reken ik zeker de enthousiaste groep vrijwilligers van de Natuurwerkochtend aldaar. Want daar zat weer heel veel leven in.
2022-02-12_HetHulsbeek07Zeer boeiend is de verscheidenheid in onze groep. Deze diversiteit werd vandaag tot nog grotere hoogte gebracht door een aantal nieuwe mensen, waarbij de jeugdige inbreng helemaal geweldig was. Heel bijzonder hoe telkens weer vanuit die verscheidenheid een spontane en warme samenwerking opbloeit. Ieder heeft daarbij haar of zijn eigen gewaardeerde inbreng.
2022-02-12_HetHulsbeek08Terwijl binnenkort in de Plechelmus tijdens de Matthäus Passion het prachtige Erbarme dich gaat klinken, hopelijk niet verstoord door Mien waar is mijn feestneus, hadden de vrijwilligers geen erBARMEN met de BRAMEN. Een kleine verwisseling van twee letters, maar een grote klus om het uit te voeren. De BRUMMELs hadden weer flink HUIS gehouden, maar wij lieten ze een TOONtje lager zingen.
Gelukkig was onze chef bramenkiller present. Hij mocht zijn noeste arbeid beloond zien met heerlijke koffie en amazing stroopwafels in de pauze en een zeer smakelijke soep na afloop, welk hoogtepunt bepaald geen mosterd na de maaltijd was.

2022-02-12_HetHulsbeek06
Onder de zonnige hemel werden verder heel wat struiken, waaronder hortensia’s deskundig ingekort. De jongsten onder ons snoeiden de PLUIMhortensia: een dikke pluim voor jullie!
We kunnen met onze eigen herinnering terugzien op een heerlijke, nuttige (wat is er veel werk verricht!) en vooral ook gezellige Natuurwerkochtend.

Meer foto's om te bekijken:


Wilbert Kallenberg