Oldenzaal-Losser e.o.
IVN
maandag12okt2020

Global Goals

IVN Oldenzaal-Losser e.o. is o.a. Global Goal nr. 15  “Leven op het Land”

 

2020-09-26_GlobalGoals02

Het ontstaan van de Global Goals:

 "samen op weg naar een duurzame wereld!"

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van de wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030.

17 Global Goals moeten een einde maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030.

Global Goals en de gemeente Oldenzaal

Gemeente Oldenzaal is één van de ‘Global Goals Gemeenten’ in Nederland. In Oldenzaal worden de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen omarmd en vertaald naar beleid en uitvoering.

Met verschillende projecten en activiteiten willen ze hier aan bijdragen en het bewustzijn op het gebied van duurzaamheid vergroten.

2020-09-26_GlobalGoals03Foto 25 september 2020Partnerpresentatie Global Goals: van links naar rechts, Jeroen Stegehuis, eigenaar Stegehuis Infra. Evelien Zinkweg-Ankoné, wethouder duurzaamheid gemeente Oldenzaal. Theo von Piekartz, voorzitter IVN Oldenzaal-Losser e.o.

Precies een jaar geleden (2019) werd Oldenzaal Global Goals Gemeente. Eerste stappen zijn gezet om de Goals op te nemen in de beleidsvorming. Het komende jaar zal de Gemeente Oldenzaal de Goals verder uitrollen in samenwerking met partners als IVN Oldenzaal-Losser e.o. en Stegehuis Infra die de Global Goals hebben omarmd in hun bedrijfsvoering en zich inzetten voor een duurzaam Oldenzaal en omgeving.

Meer informatie over de Global Goals, of zelf graag een bijdrage willen leveren? Kijk dan op de website van SGD Nederland

Hieronder de link naar de videofilm Global Goals Oldenzaal met IVN Oldenzaal-Losser e.o. is o.a. Global Goal nr. 15  “Leven op het Land”

https://youtu.be/mqhejMVKcSE

Klik hier voor informatie over de Global Goals IVN Nederland.