HERFST

Elk jaar in oktober organiseren wij het veldwerkproject HERFST voor kinderen van groep vier van de basisschool. Alle basisscholen in Oldenzaal krijgen hiervoor een uitnodiging.
Dit project speelt zich af in het mooie bos Hooge Venterink in Zuid-Berghuizen. De IVN-gidsen hebben hier negen opdrachtjes uitgezet, waar de kinderen in groepjes mee bezig gaan. De activiteit duurt een halve ochtend dus we houden de vaart erin.

Samen vlechten de kinderen een levensgroot spinnenweb, ze zoeken naar paddenstoelen, kleine beestjes, vruchten en zaden. Gidsen van het IVN beantwoorden al hun vragen. Vaak zijn de kinderen eerst wat onwennig, maar al gauw gaan ze fanatiek op zoek naar kriebelbeestjes en laten ze gerust een slak over hun hand kruipen. Prachtig om te zien en mee te maken.

Heb je ook een kind in deze leeftijd? Informeer op school of ze meedoen. Er wordt altijd een aantal ouders gevraagd om de groepjes te begeleiden, dus als je het leuk vindt om dit een keer mee te maken dan zien wij je graag in oktober in het mooiste bos van Oldenzaal!

Ook kun je hier lezen en zien wat er zoal gebeurd bij dit project.

Terug naar Schoolactiviteiten