BEESTJES

Gedurende twee weken in mei loopt het veldwerkproject BEESTJES in de heemtuin van Natuur Milieu Educatief Centrum de Höfte. Alle basisscholen van Oldenzaal krijgen een uitnodiging hiervoor. We reserveren maximaal zes ochtenden met twee klassen per ochtend. Dit betekent dat we tegen de 300 kinderen ontvangen.
Vaak beseffen kinderen niet hoeveel interessante kriebelbeestjes er dichtbij huis te vinden zijn, ze hebben geleerd dat spinnen eng zijn en slakken vies. Gelukkig kost het doorgaans weinig moeite om kinderen te interesseren voor het leven van een regenworm, het aantal segmenten in de schild van een pissebed en de verschillende soorten spinnen die er buiten te vinden zijn. Met een schepnetje vissen naar waterdiertje in de vijver is natuurlijk altijd leuk.
We werken met een vijftal opdrachtjes, verspreid over de tuin die de kinderen in groepjes uitvoeren onder begeleiding van een IVN gids. Een leuke ervaring in 75 minuten.

Deze activiteit is opgestart in 2008 en het schema zit altijd bomvol. Zowel kriebelbeestjes als kinderen houden van mooi, zonnig weer (ook prettig voor de gidsen!), maar ook bij bewolkt weer is er van alles te vinden. Alleen als het regent, moeten wij de activiteit afblazen.

Terug naar Schoolactiviteiten