Oldenzaal-Losser e.o.
Insecten
Op
donderdag19apr201819:30

Workshop wilde bijen

Wat zoemt er in jou achtertuin!

Denk jij bij ‘bij’ alleen aan een vriendelijk geel-zwarte honingbij? Dan weet je vast niet dat er in Nederland bijna 360 soorten wilde bijen voorkomen in allerlei kleuren en maten. Maar het gaat slecht met deze wilde bijen. De helft van alle bijensoorten is bedreigd. Ook voor ons, mensen, heeft dit grote gevolgen. 80% van de eetbare gewassen is namelijk afhankelijk van bestuiving door bijen. Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we de bij kunnen helpen. Daarom is er op 21 en 22 april de Nationale bijentelling. Daar aan voorafgaand organiseert IVN Oldenzaal een workshop / lezing over wilde bijen.

Workshop wilde bijen

Waarom zijn wilde bijen zo belangrijk voor de natuur en voor ons? Wat is het verschil tussen een honingbij en de wilde bij? Welke soorten wilde bijen komen er in je tuin voor? Hoe bijzonder is het leven van de wilde bij?

Op al deze vragen hoopt Franc Pots u antwoord te geven tijdens een boeiende lezing ondersteund met mooie beelden.

In de pauze kun je voorbeelden van insectenhotels bekijken en krijg je informatie over hoe je de wilde bijen kunt helpen in je eigen tuin.

Workshop wilde bijen

Maak uitgebreid kennis met de wilde bijen en leer hoe je ze kunt helpen.

De lezing vindt plaats op donderdag 19 april om 19.30 uur in de Abdij (Zuidwal 82 in Oldenzaal).

Kosten voor deze workshop / lezing zijn 5 euro, dit is inclusief een kop koffie / thee en een zoekkaart wilde bijen. In verband met de zaalgrootte wel even aanmelden.

                                    

 

Algemene informatie

donderdag 19 april 2018 - 19:30
Locatie: 
De Abdij
Zuidwal 82
Oldenzaal
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image