Oldenzaal-Losser e.o.
Vogels
Op
woensdag22jan202019:30

Workshop Tuinvogels 22 jan. 2020

Nationale Tuinvogeltelling

Op 24, 25 en 26 januari 2020 is er weer de Nationale Tuinvogeltelling. In het kader hiervan organiseert IVN Oldenzaal-Losser e.o. een tuinvogel workshop. Deze workshop wordt op 22 januari gegeven door Erik Hurkens en Irene Christenhusz van IVN Oldenzaal-Losser e.o.

roodborstjeVogels zijn er altijd en overal. Maar welke soorten zijn het? Hoe herken je ze? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een koolmees en een pimpelmees? En tussen een boomklever en een boomkruiper? Hoe herken je het winterkoninkje, de heggenmus en de huismus? Natuurlijk kun je ook van vogels genieten als je niet weet hoe ze heten. Maar door ze te leren kennen beleef je de natuur in je tuin nog intenser.

WinterkoninkjeNieuwsgierig? Kom dan naar de workshop tuinvogels op woensdag 22 januari 2020, om 19.30 uur in de Stakenboer te Oldenzaal. Je wordt dan op zeer boeiende wijze, met behulp van mooie foto’s, ingewijd in het leven van de vogels in je eigen tuin. Ook het instellen en het gebruik van de verrekijker wordt uitgelegd. Neem daarom je verrekijker mee.

De workshop is geschikt voor elke beginnende vogelliefhebber. Ook voor mensen die mee willen doen aan de Nationale Tuinvogeltelling, maar nog niet alle soorten in hun tuin herkennen is dit zeker een leuke en nuttige workshop.

In verband met een beperkt aantal plekken, wel graag even vooraf aanmelden.

De kosten zijn € 5,00 per persoon, inclusief koffie en een handige tuinvogelzoekkaart.

 

 

Algemene informatie

woensdag 22 januari 2020 - 19:30
Locatie: 
Erve Stakenboer
Burgemeester Wallerstraat 115
7574 TX Oldenzaal
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image