Oldenzaal-Losser e.o.
Vogels
Op
woensdag23jan201919:30

WORKSHOP TUINVOGELS

Op 26 en 27 januari 2019 is er weer de Nationale Tuinvogeltelling. In het kader hiervan organiseert IVN Oldenzaal-Losser e.o. een tuinvogel workshop.

Vogels zijn er altijd en overal. Als je ’s winters vogelvoer strooit komen er, zelfs in een stadstuin midden in Oldenzaal of Losser, een groot aantal soorten vogels van het voer snoepen. Maar welke soorten zijn het? Hoe herken je ze? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een koolmees en een pimpelmees? En een boomklever en de boomkruiper? Hoe herken je een winterkoning of de heggenmus en huismus? Natuurlijk kun je ook van vogels genieten als je niet weet hoe ze heten, maar door ze te leren (her)kennen beleef je de natuur in je tuin nog intenser.

Nieuwsgierig? Kom dan naar de workshop tuinvogels op woensdag 23 januari 2019, om 19.30 uur in Breedwijs in Oldenzaal. Je wordt dan op zeer boeiende wijze, met behulp van mooie foto’s ingewijd in het leven van de vogels in je eigen tuin. Ook leer je hoe je je verrekijker snel en goed scherp stelt, want ook voor tuinvogels kan het handig zijn om ze van wat dichter bij te bekijken om ze te herkennen.

De workshop is geschikt voor elke beginnende vogelliefhebber. Ook voor mensen die mee willen doen aan de Nationale Tuinvogeltelling, maar nog niet alle soorten in hun tuin herkennen is dit zeker een leuke en nuttige workshop.

De kosten zijn € 4,00 per persoon, inclusief koffie/thee en een handige tuinvogelzoekkaart. Neem eventueel je verrekijker mee.

We behandelen al je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Wij respecteren jouw privacy

Algemene informatie

woensdag 23 januari 2019 - 19:30
Locatie: 
Breedwijs
Helmichstraat 42b
7574 TX Oldenzaal
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image