Oldenzaal-Losser e.o.
Slootjesdagen
Op
zondag16jun201911:00

Waterspektakel 16 juni 2019

Ga mee op onderwater-safari en vang de grootste waterroofdieren of juist de kleinste planteneters. Kom alles te weten over waterkevers, watervlooien, libellen, salamanders en nog veel meer waterdiertjes.

Libelle

In het kader van de landelijke IVN Scharrelkids Slootjesdagen organiseert IVN Oldenzaal-Losser e.o. het Waterspektakel. Aan de hand van allerlei leuke opdrachtjes kom je van alles te weten over waterdiertjes. Ga met een schepnet op onderwater-safari (wie weet vang je een salamander), bekijk mini-waterdiertjes onder een microscoop of bespied het onderwaterleven met een onderwaterkijker. Wat is het verschil tussen een waterjuffer en een libelle? En hoe ademen beestjes onderwater? Vind met een beetje hulp van de IVN gidsen het antwoord op deze vragen en je wordt een echte slootjesexpert.

Dit jaar kun je weer mee doen aan een echt onderzoek naar de waterkwaliteit van onze poel. Op een speciaal telformulier vul je dan in welke waterdiertjes je hebt gevonden. Deze gegevens kan het NIOO gebruiken in hun onderzoek naar de waterkwaliteit van Nederlandse slootjes.

 

Het IVN Waterspektakel vindt plaats op zondag 16 juni tussen 11.00 en 14.00 uur in Arboretum Poortbulten, Lossersestraat 68, 7587 PZ De Lutte.

Toegang is gratis. Denk aan geschikte kleding en schoeisel!

 

Algemene informatie

zondag 16 juni 2019 - 11:00 tot 14:00
Locatie: 
Arboretum Poortbulten
Lossersestraat 68
7587 PZ De Lutte
Nederland
Extra Informatie: 

Denk aan geschikte kleding en schoeisel!

Contactpersoon: 
Google Maps image