Oldenzaal-Losser e.o.
Op
zondag11jun201711:00

Waterspektakel

Slootjesdagen met IVN Oldenzaal

Ga mee op onderwater-safari en vang de grootste waterroofdieren of juist de kleinste planteneters. Kom alles te weten over waterkevers, watervlooien, libellen, salamanders en nog veel meer waterdiertjes.

In het kader van de landelijke IVN Scharrelkids Slootjesdagen organiseert IVN Oldenzaal het Waterspektakel. Aan de hand van allerlei leuke opdrachtjes kom je van alles te weten over waterdiertjes. Ga met een schepnet op onderwater-safari (wie weet vang je een salamander), bekijk mini-waterdiertjes onder een microscoop of bespied het onderwaterleven met een onderwaterkijker.
Wat is het verschil tussen een waterjuffer en een libelle? En hoe ademen beestjes onderwater?
Vind met een beetje hulp van de IVN-gidsen het antwoord op deze vragen en wordt een echte slootjesexpert.

Nieuw dit jaar: schatzoeken

Behalve naar waterdiertjes kun je dit jaar ook op zoek gaan naar een schat langs de poel. Vind jij de schat? Stuur dan een foto en je adres op en je ontvangt het ‘Water doeboek’. Bovendien maak je kans op de hoofdprijs: een beleef-de-natuur weekend voor het hele gezin in één van de Nederlandse Nationale Parken.

Het waterspektakel vindt net als vorig jaar plaats in het natuurgebied Elfterheurne. De toegang is gratis. Denk aan geschikte kleding en schoeisel!

Waterspektakel

Algemene informatie

Waterspektakel
zondag 11 juni 2017 - 11:00 tot 14:00
Het IVN Waterspektakel vindt plaats in de Elfterheurne. Je kunt parkeren op de parkeerplaats van voormalig restaurant Pan (Bentheimerstraat 9) tussen Oldenzaal en de Lutte. Van daaruit word je via een korte wandeling naar de poel geleid.
Locatie: 
Elfterheurne
Bentheimerstraat 9
De Lutte
Nederland
Google Maps image