Oldenzaal-Losser e.o.
Vogels
Op
donderdag25jan201819:30

Tuinvogel workshop

Hoe herken ik de vogels in mijn tuin?

Op 27 en 28 januari 2018 is er alweer voor de 15e keer de Nationale Tuinvogeltelling. In het kader hiervan organiseert IVN Oldenzaal een tuinvogel workshop. Deze workshop wordt gegeven door vogeldeskundige Ben Hulsebos van Vogelwerkgroep Losser.

 

Vogels zijn er altijd en overal. Als je ’s winters vogelvoer strooit komen er, zelfs in een stadstuin midden in Oldenzaal, een groot aantal soorten vogels van het voer snoepen. Maar welke soorten zijn het? Hoe herken je ze? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een koolmees en een pimpelmees? En een boomklever en de boomkruiper? Hoe herken je een winterkoninkje of de heggemus en huismus? Natuurlijk kun je ook van vogels genieten als je niet weet hoe ze heten, maar door ze te leren (her)kennen beleef je de natuur in je tuin nog intenser.

Nieuwsgierig?

Kom dan naar de workshop tuinvogels op donderdag 25 januari 2018, om 19.30 uur in De Abdij in Oldenzaal. Ben Hulsebos zal je dan op zeer boeiende wijze, met behulp van mooie foto’s inwijden in het leven van de vogels in je eigen tuin.

De workshop is geschikt voor elke beginnende vogelliefhebber. Ook voor mensen die mee willen doen aan de Nationale Tuinvogeltelling, maar nog niet alle soorten in hun tuin herkennen is dit zeker een leuke en nuttige workshop.

De kosten zijn € 5,00 per persoon, inclusief koffie/thee en een handige tuinvogelzoekkaart.

Helaas voor degene die zich nog wil aanmelden: we zitten meer dan vol!

Interesse in natuur activiteiten? Bekijk dan ons activiteitenoverzicht op de website en blijf ons volgen op Facebook                                

 

Tuinvogel workshop

Algemene informatie

donderdag 25 januari 2018 - 19:30 tot 22:00
Locatie: 
De Abdij
Zuidwal 82
Oldenzaal
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image