Oldenzaal-Losser e.o.
Kind & Natuur
Vanaf
woensdag11apr201819:30

Schoolnatuurgidsen cursus

Enthousiaste schoolnatuurgidsen gezocht!

Buiten spelen en leren is leuk en gezond voor kinderen en IVN is ervan overtuigd dat het belangrijk is dat kinderen al op jonge leeftijd kennis maken met de natuur. Voor veel kinderen is dat tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Daarom biedt IVN Oldenzaal projecten aan voor diverse leerjaren van de Oldenzaalse basisscholen. Daarvoor zijn veel kundige vrijwilligers nodig en dus cursussen en opleidingen. Eén van die opleidingen is de cursus IVN Schoolnatuurgids.

 Cursus IVN Schoolnatuurgids

Schoolnatuurgidsen zijn enthousiaste vrijwilligers die het leuk en zinvol vinden om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur en iets te ontdekken/leren over natuur en milieu. Ze helpen IVN bij de organisatie en uitvoering van praktische natuur- en milieuprojecten voor basisscholen. Schoolnatuurgidsen kunnen zo hun betrokkenheid met de natuur overbrengen op kinderen.

Schoolnatuurgidsen cursus

In het voorjaar van 2018 start IVN Oldenzaal een cursus Schoolnatuurgidsen. De cursus bestaat uit negen lessen, met een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. De zeven theorielessen vinden plaats op woensdagavond van 19.30 - 22.00 uur en de twee praktijklessen / buitenlessen op zaterdagochtend van 10.00 – 12.30 uur. De cursus start op 11 april 2018. In november sluit je de cursus af met een eindopdracht en ontvang je een certificaat.

Het is belangrijk en leuk dat kinderen niet alleen in de klas, maar juist ook buiten, kennis kunnen maken met natuur en milieu. Het wordt voor leerkrachten eenvoudiger en prettiger om met een klas naar buiten te gaan als ze hierbij extra handen/hulp krijgen van schoolnatuurgidsen.

 

Deze cursus biedt u gelegenheid om:

- basiskennis van natuur en milieu op te doen of uit te breiden                          - meer inzicht te krijgen in de omgang met een groepje kinderen en hoe           kinderen leren                                                                                                               - ervaring op te doen met werkvormen en veldwerk

De cursus kost € 30. De cursisten ontvangen hiervoor het cursusmateriaal en er wordt gezorgd voor koffie en thee op de cursusbijeenkomsten. Bovendien ben je in 2018 gratis lid van IVN Oldenzaal.

De lessen worden verzorgd door IVN Oldenzaal. De binnenlessen vinden plaats in Breedwijs, Helmichstraat 42b, 7574 TX Oldenzaal. De locatie van de buitenlessen wordt later bepaald.

Helaas kun je je niet meer aanmelden voor deze cursus!                           Mocht je verder interesse hebben in natuuractiviteiten, scholing, workshop of lezing, neem dan een kijkje op ons activiteitenoverzicht op deze website. Wellicht zitten er interessante activiteiten bij voor de komende periode.

Veel Natuurplezier!

                    

 

 

Algemene informatie

woensdag 11 april 2018 - 19:30
Locatie: 
Breedwijs
Helmichstraat 42b
7574 TX Oldenzaal
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image