Oldenzaal-Losser e.o.
Paddenstoelen
Op
zondag07okt201811:00

Paddenstoelenexcursie 'ontdek de helden van de herfst'

Excursie onder leiding van een gids van het IVN Oldenzaal

Paddenstoelen: zo zie je er niet één, zo zijn er ineens heel veel.

Oktober is dé paddenstoelenmaand. Ontdek de helden van de herfst, samen met IVN. Op zondag 7 oktober om 11.00 uur organiseert IVN Oldenzaal een paddenstoelenexcursie en -safari in Het Hulsbeek over de mysteries van de paddenstoel. Gifgroen of knalrood, zacht of juist glibberig, eetbaar of giftig: paddenstoelen beleef je met IVN!

Paddenstoelen zijn overal, al zijn ze voor het grootste deel van hun levenscyclus onzichtbaar. Onzichtbaar én onmisbaar: paddenstoelen spelen een unieke rol in de kringloop en houden de natuur in evenwicht. Elk najaar poppen ze in grote getale omhoog, en elk najaar staat jong en oud in de rij om ze te ontdekken. Ken jij de parasolzwam en de geweizwam al? IVN natuurgidsen nemen je mee op pad en laten je kennismaken met de helden van de herfst.

Het startpunt is achteraan op P4 aan de Bornsedijk (Outdoor Challenge Park) en de activiteit duurt ongeveer 2 uur. Tijdens de excursie laten IVN natuurgidsen je heel veel paddenstoelen zien: grote en kleine, eetbare of juist giftige, zeldzame, maar ook paddenstoelen met gekke namen. Wie weet vinden we de groene glibberzwam. Deze is de paddenstoel van het jaar 2018. Als je hem ziet weet je meteen waarom deze paddenstoel zo heet! Maar voelt hij nou ook echt glibberig?

Voor gezinnen met (kleine) kinderen is er een paddenstoelensafari, een verkorte wandeling met onderweg een paddenstoelenbingo! Wie vindt de meeste soorten en heeft zijn paddenstoelenbingokaart als eerste vol?

Aanmelden voor de excursie of safari (is noodzakelijk) via onderstaand aanmeldingsformulier.

De kosten zijn 2 euro per volwassene, kinderen mogen gratis mee.

           Aanmelden Excursie                           Aanmelden Safari

Wij behandelen al je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevens-bescherming (AVG). Wij respecteren jouw privacy.

Paddenstoelenexcursie

Algemene informatie

zondag 7 oktober 2018 - 11:00
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Mariska Damink
Google Maps image