Oldenzaal-Losser e.o.
Landschap
Op
zaterdag11sep202109:00

Natuurwerkochtend Erve Middelkamp 11 september 2021

Op de flanken van de Tankenberg liggen diverse schitterende brongebieden van beekjes. Zoals van de Stakenbeek die door Zuid-Berghuizen naar het Hulsbeek gaat en daar verder Gammelkerbeek heet. Of de Rossummerbeek, die zijn naam eer aan doet en richting Rossum stroomt. Normaal mag je in deze brongebieden vanwege de kwetsbaarheid van het gebied niet komen. Maar op deze Natuurwerkochtend wel. Een unieke kans om deze prachtige gebieden te zien.

2021-09-11_Erve-Midelkamp02In deze brongebieden kan niet gehooid worden met zware machines, vanwege de natte, zachte, kwetsbare bodem daar. Het maaien gebeurt daarom met kleinere machines. Wij gaan dat maaisel afvoeren, met hooiharken en draagberries. Iedereen kan meedoen. Deze Natuurwerkochtend wordt georganiseerd door EnHOe, in samenwerking met IVN Oldenzaal-Losser e.o. en Natuurmonumenten.

2021-09-11_Erve-Midelkamp03We starten zaterdag 11 september om 9 uur bij het kantoor van Natuurmonumenten, Erve Middelkamp, Bentheimerstraat 15a in De Lutte. We werken tot 13 uur en iedereen krijgt soep aangeboden na afloop. Tussendoor is er een koffie/thee pauze. Daarvoor wel je eigen drinken meenemen. Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Stevige schoenen zijn aanbevolen. En natuurlijk houden we rekening met de Corona-maatregelen.

 

 

Algemene informatie

zaterdag 11 september 2021 - 09:00 tot 13:00
Hooien in brongebieden
Locatie: 
Erve Middelkamp
Bentheimerstraat 15a
De Lutte
Nederland
Google Maps image