Oldenzaal-Losser e.o.
Landschap
Op
zaterdag02nov201909:30

Natuurwerkdag Duivelshof op 2 november 2019

Elk jaar is op de eerste zaterdag van november de Nationale Natuurwerkdag. Vorig jaar gingen in heel Nederland zo’n 15.000 enthousiaste vrouwen, mannen en jazeker ook veel kinderen samen buiten aan de slag. Doe jij ook mee? Dat kan op Duivelshof. Zelfs paarden helpen mee. Daar wil je bij zijn.

NatuurwerkdagWe gaan aan het werk op en rond de heide. Hier groeien nog zeldzaamheden als Beenbreek, Klokjesgentiaan en Welriekende Orchis. Dat vraagt om aandacht. Regelmatig moeten daar opgeschoten boompjes verwijderd worden. Vrijwilligers leveren hier een belangrijk aandeel aan. Zonder dit werk zou het bos de overhand krijgen en de heide verdwijnen.

Natuurmonumenten gaat zelf ook wat grotere bomen vellen. En heel speciaal: bij het slepen van de stammen worden paarden ingezet. Heb je dat wel eens gezien: op 2 november kan je dat meemaken!!

NatuurwerkdagWe beginnen om 9u30 en gaan door tot 15u. We verzamelen op Lossersedijk hoek Hengelmansweg, vlakbij Lossersedijk 3 De Lutte. Er wordt op maar liefst zes verschillende plekken gewerkt. Er is voor ieder wat te doen. Bij ontvangst is er koffie, thee en fris, in de middagpauze is er ook soep. Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Draag wel stevige schoenen.

Deze natuurwerkdag wordt georganiseerd door Vereniging Natuurmonumenten samen met vrijwilligers van Natuurwerkgroep EnHOe en IVN Oldenzaal-Losser e.o. met ondersteuning door Landschap Overijssel.

We gaan er met een heleboel mensen een mooie en feestelijke dag van maken.

Algemene informatie

zaterdag 2 november 2019 - 09:30 tot 15:00
Locatie: 
Lossersedijk, hoek Hengelmansweg
De Lutte
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image