Oldenzaal-Losser e.o.
Kind & Natuur
Op
woensdag14mrt201810:30

Nationale Boomfeestdag 2018

'Operatie Boomfeestdag: Maak 't buiten beter!'

De Nationale Boomfeestdag is op woensdag 14 maart 2018:                                     Plan(t) deze datum dus alvast in je agenda!

De stichting Nationale Boomfeestdag viert dit jaar haar 61e verjaardag. Het landelijk thema is 'Operatie Boomfeestdag: Maak 't buiten beter!'.

 Sluit je aan bij Operatie Boomfeestdag en plant bomen met al je                                        klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes!             

We gaan met 79 leerlingen van  groep 8 van de Drie-eenheidschool in Oldenzaal de boomfeestdag vieren. Er worden 30 bomen, 255 klimplanten en 364 struiken geplant aan de Alleeweg en aan de Thorbeckerstraat.

 

De boomfeestdag begint om 10:30 uur met een openingstoespraak door de wethouder Manouska Molema op de plantlocatie aan de Alleeweg. Aansluitend zal ze de eerste boom planten. Aan de Thorbeckestraat zal de voorzitter van het IVN, Theo von Piekartz, de openingstoespraak houden. Om ongeveer 10:45 uur gaan de leerlingen in groepjes van 3 a 4 leerlingen onder begeleiding van IVN leden en medewerkers van de gemeente de bomen planten op de verschillende locaties. Na afloop zullen de leerlingen een fraai herinneringsbord bij de geplante bomen plaatsen.

 

 

Algemene informatie

woensdag 14 maart 2018 - 10:30
Locatie: 
Thorbeckestraat
Alleeweg
Oldenzaal
Nederland
Google Maps image