Oldenzaal-Losser e.o.
(Moes)tuinen
Op
woensdag01jun202219:30

Lezing: "Een eetbare tuin" 1 juni 2022

2022-06-01_EenEetbareTuin02Op 1 juni organiseert IVN Oldenzaal – Losser e.o. een lezing over een eetbare diervriendelijke tuin. De lezing wordt gegeven door Simone Pots en gaat over het diervriendelijk maken van je siertuin waarbij er ook nog veel eetbare gewassen aan de orde komen.

2022-06-01_EenEetbareTuin03Een tuin, hoe klein ook, kan sfeervol zijn, maar ook lekker. Deze lezing geeft een andere kijk op tuinieren. In elke tuin kan groente en fruit tussen de bloemen groeien zodat de tuin zowel mooi als eetbaar is. Of je nu een grote tuin, een stadstuin of een balkon hebt, door ecologisch tuinieren doe je jezelf, de plantenwereld, en de dierenwereld een groot plezier.

2022-06-01_EenEetbareTuin04Er wordt in deze lezing niet alleen aan de mens gedacht, maar ook aan evenwicht. Evenwicht tussen een mooi bloeiende, geurende en lekkere tuin en biodiversiteit. Evenwicht in het planten- en dierenleven. Deze manier van natuurlijk tuinieren zorgt voor een opbrengst voor elk levend wezen en een gezonde bodem. Het is een lezing met praktische informatie waarmee je meteen aan de slag kan. Met kleine veranderingen kan de biodiversiteit al geholpen worden.

 Als vervolg op deze lezing biedt de IVN op 15 juni de workshop De Levende tuin aan. In deze workshop krijg je hulp bij het ontwerpen en/of aanpassen van je tuin of balkon, om je tuin om te vormen tot een plek waar mens en dier zich prettig voelt.

De lezing wordt gegeven op woensdag 1 juni om 19.30 uur in de Stakenboer (Zuid-Berghuizen) en kost 4,- euro (3,- euro voor IVN-leden). Dit is inclusief een kopje koffie / thee en inspiratiemateriaal.

Aanmelden voor de lezing "De eetbare Tuin" is helaas niet meer mogelijk.

We zitten meer dan vol!

 

 

 

 

Algemene informatie

woensdag 1 juni 2022 - 19:30
Locatie: 
Stakenboer
Burgemeester Wallerstraat 115
7574 ZM Oldenzaal
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten deelname € 4,00 (voor IVN-leden € 3,00)

Google Maps image