Oldenzaal-Losser e.o.
Slootjesdagen
Op
zondag10jun201811:00

IVN Waterspektakel

wordt een echte slootjesexpert!

Ga mee op onderwater-safari en vang de grootste waterroofdieren of juist de kleinste planteneters. Kom alles te weten over waterkevers, watervlooien, libellen, salamanders en nog veel meer waterdiertjes.

In het kader van de landelijke IVN Scharrelkids Slootjesdagen organiseert IVN Oldenzaal het Waterspektakel. Aan de hand van allerlei leuke opdrachtjes kom je van alles te weten over waterdiertjes. Ga met een schepnet op onderwater-safari (wie weet vang je een salamander), bekijk mini-waterdiertjes onder een microscoop of bespied het onderwaterleven met een onderwaterkijker. Wat is het verschil tussen een waterjuffer en een libelle? En hoe ademen beestjes onderwater? Vind met een beetje hulp van de IVN gidsen het antwoord op deze vragen en je wordt een echte slootjesexpert.

Nieuw is dat je dit jaar mee kunt doen aan een echt onderzoek naar de waterkwaliteit van onze poel. Op een speciaal telformulier vul je dan in welke waterdiertjes je hebt gevonden. Deze gegevens kan het NIOO gebruiken in hun onderzoek naar de waterkwaliteit van Nederlandse slootjes.

waterspektakel

Het IVN Waterspektakel vindt plaats op zondag 10 juni tussen 11.00 en 14.00 uur in de Elfterheurne. Je kunt parkeren op de parkeerplaats achter voormalig restaurant Pan (Bentheimerstraat 9) tussen Oldenzaal en de Lutte. Van daaruit wordt je via een korte wandeling naar de poel geleid.

Toegang is gratis. Denk aan geschikte kleding en schoeisel!

We hebben 40 bezoekers mogen verwelkomen.

 

Algemene informatie

zondag 10 juni 2018 - 11:00 tot 14:00
Locatie: 
Elfterheurne
Bentheimerstraat 9
De Lutte
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image