Oldenzaal-Losser e.o.
IVN
Vanaf
woensdag25mrt202019:30

Groencursus, wordt verplaatst naar (voorjaar) 2021

lutterzand

Helaas hebben wij moeten besluiten de 'Groencursus' dit jaar niet door te laten gaan i.v.m. het Corona-virus.

De cursus zal worden verplaatst naar voorjaar 2021

IVN Oldenzaal-Losser e.o biedt in dit voorjaar een nieuwe groencursus aan voor iedereen die op een leuke en laagdrempelige manier kennis wil maken met vele facetten van de Twentse natuur. De cursus bestaat uit 5 lesavonden met 4 aansluitende excursies en start op woensdag 25 maart 2020 in Oldenzaal.

groencursus

Loop je wel eens in de natuur en wil je wat meer weten over wat er om je heen groeit, bloeit, vliegt en loopt? Dan is deze Groencursus echt iets voor jou.

 

 

De Groencursus is een basiscursus over de natuur in Twente en vereist geen speciale voorkennis. Wel interesse en enthousiasme. Deskundige docenten van IVN brengen hun onderwerp elk op hun eigen manier en komen met leuke weetjes en verassende kennis over landschap, planten en dieren in je eigen omgeving. Ook komen verschillende mooie plekjes rond Oldenzaal en Losser aan bod. Na elke theorieavond is er een bijbehorende veldexcursie. Tijdens deze excursies komt de theorie tot leven. Na deze cursus bekijk en beleef je de natuur op een nieuwe manier.

 

Wanneer

De cursus bestaat uit 5 lesavonden op woensdagen (19.30-22.00 uur) en 4 excursies op zaterdagochtenden (start tussen 8.00 en 10.00 uur, duur ongeveer 2½ uur).

25 maart       Het Twentse landschap

28 maart       Fietsexcursie door het Twentse landschap

8 april           Gewervelden (Zoogdieren, amfibieën en reptielen, vogels)

18 april         Excursie vogels en diersporen

6 mei           Ongewervelden (wormen en weekdieren, insecten, spinachtigen)

9 mei           Excursie kleine beestjes (nat en droog)

13 mei          Planten

16 mei          Excursie planten

27 mei          Landschappen (water, heide, veen, bos, akker en weide)

Waar

De theorieavonden vinden plaats in de Stakenboer of in Breedwijs, beide in de wijk Zuid-Berghuizen, Oldenzaal. Waar de excursies worden gehouden hoor je tijdens de cursusavonden.

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen voor IVN-leden €40,-, niet-leden betalen €50,- (als je lid wordt van IVN Oldenzaal-Losser e.o. ontvang je direct korting op de cursusprijs)

Deze kosten zijn inclusief koffie en thee op de theorieavonden, een cursusboek in kleur en ander cursusmateriaal.

Helaas stond deze activiteit op 6 maart nog in de Tubantia maar de cursus is meer dan vol!!! Aanmelden voor de reserve lijst is ook niet meer mogelijk.

Mocht je toch belangstelling hebben voor een groene cursus? Wij starten volgend jaar met een nieuwe Natuuurgidsenopleiding.  Geef je naam op via volgend e-mailadres en wij gaan je volgend jaar hiervoor benaderen.

 

Alvast bedankt!

educatie.ivnoldenzaallosser@gmail.com

Algemene informatie

woensdag 25 maart 2020 - 19:30 tot woensdag 27 mei 2020 - 19:30
Contactpersoon: 
Mariska Damink