Oldenzaal-Losser e.o.
Biodiversiteit
Op
donderdag21jun201819:30

De week van de invasieve exoten

Wat zijn de gevolgen hiervan voor onze inheemse natuur!

Veldexcursie rond de Wilmersberg met het accent op invasieve exoten

In het kader van de week van de invasieve soorten organiseert IVN Oldenzaal een veldexcursie rond de Wilmersberg. Tijdens deze rondgang wordt er aandacht besteed aan de daar groeiende planten en bomen en de invasieve exoten in het bijzonder.

Welke soorten planten en bomen groeien er rond landgoedhotel de Wilmersberg? En waarom worden de daar groeiende Reuzenbereklauw, Reuzenbalsemien en Japanse duizendknoop een invasieve exoot genoemd. Welke invasieve exoten zijn er nog meer en wat zijn de gevolgen hiervan voor onze inheemse natuur?

Op deze vragen krijgt u antwoord en uitleg door IVN natuurgidsen tijdens een avondexcursie. Deze excursie is speciaal georganiseerd in het kader van de week van de invasieve exoten, een week waarin landelijk aandacht wordt gevraagd voor de problematiek rond dit fenomeen.

De excursie vindt plaats op donderdag 21 juni. We starten om 19.30 uur vanaf de parkeerplaats van landgoedhotel de Wilmersberg (Rhododendronlaan 7, 7587 NL De Lutte)

Er zijn geen kosten aan deze excursie verbonden, maar een vrije gift wordt op prijs gesteld. Stevig schoeisel en een lange broek worden aanbevolen.

In verband met beperkte deelname wel graag even aanmelden via het aanmeldingsformulier.

                                           Aanmeldingsformulier

 

De week van de invasieve exoten

Algemene informatie

donderdag 21 juni 2018 - 19:30
Locatie: 
parkeerplaats landgoed Wilmersberg
Rhododendronlaan 7
7587 NL De Lutte
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image