Verslag Gezinsdoe-excursie op dinsdagmiddag 25 juli 2023

Oisterwijk e.o. 4 augustus 2023

We vertrokken met ruim 40 deelnemers, Pieter, Gerrit en Nelly (IVN) vanaf het Stokske in Moergestel naar het bos. We boften ontzettend met het weer. Het was droog!!

Onderweg zagen we enkele ooievaars in de wei staan, altijd mooi om te zien.
Na wat “rupsen”spelletjes en dennenappel gooien gingen we een mierenhoop bekijken. Gerrit kon ons er veel over vertellen.
Met de jongere kinderen gingen we daarna naar een grote eikenboom en legden een wit laken onder de boom. Door aan de takken te schudden vielen er allerlei beestjes uit die de kinderen in hun loeppotje konden bekijken. Snuitkevertjes, spinnetjes en muggen…. Machtig interessant.

De oudere kinderen hadden ondertussen een tak gezocht die zo groot was als hun arm en leerden daarmee de hoogte van een boom te bepalen.

Al snoepend van de rijpe bramen kwamen we aan bij het touw waar de kinderen, als ze durfden, geblinddoekt het uitgezette parcours door het bos mochten afleggen.
Daarna gingen we beestjes zoeken onder een dode boom. Er werd een salamander en een kikkertje gevonden, veel pissebedden en torren.

Als afsluiting hebben we in de modder van het Brandven nog naar waterdiertjes gezocht. Naast salamanders en kikkervisjes vonden de kinderen ook een Geelgerande watertor.

Het was een zeer geslaagde middag met een groep erg enthousiaste kinderen en (groot)ouders.

Ontdek meer over

Deel deze pagina