Klaverspanner, nachtvlinder, ivn, ivn natuureducatie, vlindersafari, Ivn oisterwijk, natuurbeleving, insecten ,kleine aarde, boxtel, vlinder, Vlinders

Nachtelijke safari tijdens de Nationale Nachtvlindernacht 2023 (15 september)

Oisterwijk e.o. 8 september 2023

In Nederland leven meer dan 2000 soorten nachtvlinders. Deze hebben allemaal een unieke levenswijze en een enorm divers uiterlijk.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn nachtvlinders vaak erg kleurrijk. Met namen als witte tijger, grote beer en dromedaris zou je denken dat we de zoogdieren bedoelen, maar toch zijn dit ook echt nachtvlinders die je zomaar in ons land zou kunnen tegenkomen.

Nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere insecten?

Ga vrijdagavond 15 september dan zeker mee op nachtelijke safari tijdens de Nationale Nachtvlindernacht. Leden van de insectenwerkgroep van IVN Oisterwijk gaan deze prachtige diertjes lokken met lampen en stroop, zodat we ze eens goed van dichtbij kunnen bekijken.

Vanaf 20:30 zijn jullie van harte welkom in de insectentuin van De Kleine Aarde in Boxtel. Er is een open inloop en aanmelden is niet nodig. Naar verwachting sluiten we rond 00:00 af. Het is handig om een zaklamp mee te nemen. Vergeet ook zeker je mobiele telefoon of camera niet om mooie foto’s te kunnen maken.

LET OP!!

Bij slecht weer (regen of harde wind) gaat het niet door.

Ontdek meer over

Deel deze pagina