Gezins-doedag 2022

Op donderdag 28 juli was het weer zover: De IVN Gezinsdoedag met als begeleiders Nelly Mesman, Pieter Denissen en Gerrit de Jong. Het was een zonnige, niet te warme dag dus heerlijk om de bossen in te gaan. Nadat we bij Natuurmonumenten de benodigde spullen opgehaald hadden om bij de activiteiten te gebruiken voerden we in het bos rondom het Brandven alvast wat voorbereidende activiteiten uit.

Dit was onder andere het uitzetten van een parcours waar de kinderen langs gaan lopen en het vullen van de waterbak. We waren ruim op tijd klaar om de banner van IVN bij de vertrekplaats het Stokske op te zetten. En dan maar wachten of er nog wat mensen komen die deze dag met ons willen beleven! Om twee uur vetrokken we met een groep van twintigtal mensen, kinderen, ouders en opa en oma’s.
In het bos aangekomen begonnen we om wat los te komen met dennenappels in een op de grond getekende roos te gooien. Wie de meeste punten haalde had gewonnen! Verder richting het Brandven waar we onderweg nog een rupsenspel speelden.

Gezins-doedag 2022 -02En dan naar het mooie Brandven waar we de kinderen zo ver mogelijk met dennenappels lieten gooien. We liepen daarna naar het stukje heide waar de kinderen een geurbeker maakten van onder meer blaadjes en dennennaalden. Er stonden daar ook al wat rijpe bramen en die werden gebruikt om de nodige vitaminen aan te vullen.
Verder hebben ze nog een boom naar hun eigen idee nagetekend en kleine beestjes onder schors van een dode boom gezocht. Er werd zelfs nog een salamander gevonden!
Een parcours lopen langs een touw met een blinddoek op was ook wel spannend voor de kinderen. Als afsluiting hebben we in de modder van het Brandven nog naar waterdiertjes  gezocht. Dat was een mooie afsluiting van een geslaagde dag. Kinderen hebben genoten. En papa’s, mama’s, opa’s en oma’s, allemaal  weten ze nu hoe je een geweldige natuurmiddag kunt beleven met gebruik van weinig middelen.

  Gezins-doedag 03