Oisterwijk e.o.
Gezondheid
Op
donderdag17mrt202220:00

Wilde planten als groente en als geneeskruid

Lezing

Sommigen kunnen zich het nog herinneren: de zuring in de berm met een fris zuur blaadje, heerlijk in je mond op een warme zomerdag. Maar de natuur in de omgeving van Oisterwijk heeft veel meer wilde planten in de aanbieding waarmee je kunt koken en waarvan een groot deel ook nog medicinaal werkt. Soep met zevenblad, salade met kraailook, zalf van smeerwortel, viooltjes tegen jeuk, St. Janskruid bij zenuwpijn…. en nog veel meer.

Onze dagelijkse kost bestaat vaak uit planten die oorspronkelijk uit zonnige Mediterrane landen en het Nabije Oosten komen. Geen wonder dat er zoveel gif en kunstmest wordt gebruikt in ons natte landje.
Bovendien realiseert men zich vaak niet dat wat wij onkruid noemen, heel bruikbaar is in de keuken en in de huisapotheek als eerste hulpmiddel. Dat ‘onkruid’ groeit prima zonder gif en kunstmest. In Heerlijck Hopveld, de tuinen van VELT-Gemert, hebben zij er dertig jaar ervaring mee die men graag wil delen. En dan kan het niet anders dat je de natuur aan huis nog meer gaat waarderen.

Ido Cranen, voorzitter van de Vereniging voor Ekologische Leef- en Teeltwijze (VELT) uit Gemert, kan er uitgebreid over vertellen. In de lezing zal hij vertellen waarom planten een werking hebben die mensen zo goed van pas kan komen, zelfs als ze giftig zijn.

 

 

Algemene informatie

donderdag 17 maart 2022 - 20:00
De lezing wordt gehouden op donderdagavond 17 maart 2022 om 20.00 uur in Verenigingsgebouw De Nieuwe Burght, Sportlaan 24 in Oisterwijk. De zaal is open vanaf half 8. De lezing is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage voor koffie en thee wordt op prijs gesteld. Route: Vanaf de rotonde de Sportlaan inrijden, tot het einde volgen. Daar rechtsaf. Met de auto: rechts het parkeerterrein op. Vervolgens te voet door het hek richting het gebouw. De schuine helling oplopen. De ingang is boven. Met de fiets: door het hek. Na het tweede hek rechts aanhouden. Links op parkeerterreintje fiets stallen. Vervolgens de trap op. De ingang is boven.
Locatie: 
De Nieuwe Burght
Sportlaan 24
5062 JK Oisterwijk
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image