Oisterwijk e.o.
Vogels
Vanaf
woensdag15dec202119:30

Vogelcursus

Bent u geïnteresseerd in vogels en zou u graag willen weten wat dat nu voor vogel is die er elke ochtend op uw dak zit te zingen of die u daar in het veld ziet foerageren?
Dan is deze vogelcursus iets voor u.

In december start IVN Oisterwijk met een nieuwe vogelcursus. De cursus richt zich op beginnende vogelaars, mensen die geïnteresseerd zijn in vogels, graag naar vogels kijken en er graag meer van willen weten, maar ook voor mensen die al wat langer naar vogels kijken heeft deze cursus veel te bieden.

In de cursus wordt aandacht besteed aan vogels die u in uw omgeving, in uw tuin, tijdens een wandeling in bos of veld, kunt tegenkomen. In de les en tijdens de excursies besteden we aandacht aan karakteristieke kenmerken van vogels, zoals geluid, grootte en andere uiterlijke kenmerken (zoals verenkleed, vorm en kleur van de snavel en kleur van de poten). Het kunnen onderscheiden van deze kenmerken, gecombineerd met aanvullende gegevens over biotoop en gedrag, maakt dat je verschillende vogels steeds beter kunt herkennen. Er zal een hele nieuwe wereld voor u opengaan.

 

Algemene informatie

woensdag 15 december 2021 - 19:30 tot zaterdag 7 mei 2022 - 00:00
Locatie: 
De Nieuwe Burght
Sportlaan 24
5062 JK Oisterwijk
Nederland
Extra Informatie: 

De cursus bestaat uit 6 theorieavonden op woensdag (15/12 - 12/1 - 9/2 - 9/3 - 6/4 - 4/5) en 6 ochtendexcursies op de eropvolgende zaterdag. De cursus wordt gegeven door ervaren vogelaars van de vogelwerkgroep van IVN Oisterwijk.
Bij de cursusprijs zit een cursusmap en een vogelboek inbegrepen.
Leden IVN € 95,00
Niet leden* € 105,00
*Indien u nu lid wordt van IVN Oisterwijk dan kunt u direct tegen ledenprijs deelnemen.

De inschrijving is definitief na overmaking van het inschrijfgeld. Na aanmelding ontvangt u hierover bericht van de coördinator.
U krijgt op 1 december bericht of de cursus definitief doorgaat.

Contactpersoon: 
Google Maps image