Oisterwijk e.o.
Vogels
Vanaf
woensdag02dec202020:00

Vogelcursus

Wat zingt daar in uw tuin?

Bent u geïnteresseerd in vogels en zou u graag willen weten wat dat nu voor vogel is die er elke ochtend op uw dak zit te zingen of die u daar in het veld ziet foerageren? Dan is deze vogelcursus iets voor u. Deze cursus is ieder jaar al snel volgeboekt maar in december start waarschijnlijk weer een nieuwe cursus.

De cursus richt zich op beginnende vogelaars, mensen die geïnteresseerd zijn in vogels, graag naar vogels kijken en er graag meer van willen weten, maar ook voor mensen die al wat langer naar vogels kijken heeft deze cursus genoeg te bieden.
In de cursus wordt aandacht besteed aan vogels die u in uw omgeving, in uw tuin, tijdens een wandeling in bos of veld, kunt tegenkomen. In de les en tijdens de excursies besteden we aandacht aan karakteristieke kenmerken van vogels, zoals geluid, grootte en andere uiterlijke kenmerken (zoals verenkleed, vorm en kleur van de snavel en kleur van de poten). Het kunnen onderscheiden van deze kenmerken, gecombineerd met aanvullende gegevens over biotoop en gedrag, maakt dat je verschillende vogels steeds beter kunt herkennen. Er zal een hele nieuwe wereld voor u opengaan.
De cursus bestaat uit 6 theorieavonden op woensdag en 6 ochtendexcursies op zaterdag en wordt gegeven door ervaren vogelaars van de vogelwerkgroep

Algemene informatie

maandag 2 december 2019 - 20:00
Locatie: 
Wijkcentrum De Pannenschuur
Lavendel 9
5061 WB Oisterwijk
Nederland
Extra Informatie: 

De cursus bestaat uit 6 theorielessen met 6 bijbehorende excursies. De cursus 2019-2020 is volgeboekt maar heeft u interesse, dan kunt u dat vast kenbaar maken bij de contactpersoon.

Voor cursusdata, prijs en overige informatie: https://www.ivnoisterwijk.nl/index.php/bomencursus

Contactpersoon: 
Google Maps image