Oisterwijk e.o.
Overig
Op
donderdag22okt202020:00

Spinnen

door Rini Kersten

Vanwege coronamaatregelen zijn onze activiteiten voorlopig afgelast. Kijk voor meer informatie op de agenda op onze site www.ivnoisterwijk.nl

 

Spinnen, akelige beesten … ?!

Er zijn niet zo veel echte spinnenliefhebbers. Spinnen missen nu eenmaal een aantrekkelijke, kleurrijke of tedere uitstraling. Er bestaat zelfs een behoorlijk aantal mensen dat bang voor spinnen is. In de volksmond waren spinnen ook onderwerp van bijgeloof.

Als je spinnen nader durft te bekijken zien we een boeiende diergroep, die een meer genuanceerd oordeel verdient. Tijdens de lezing wordt afgerekend met vooroordelen, misverstanden en onjuiste beeldvorming. Tevens wordt een poging gedaan om aan te tonen dat je verschillende interessante en mooie aspecten van spinnen gemakkelijk in eigen directe omgeving kunt observeren.

Met name in de herfst wordt onze aandacht sterker gericht op spinnen. Met name de webben – kunstige bouwwerken van spinnen – zijn in de ochtenddauw prachtig zichtbaar.

Tijdens de lezing komen allerlei aspecten aan bod zoals onder andere het gedrag van spinnen, voeding, voortplanting en broedzorg.

Verder is er aandacht voor de ingenieuze bouwwerken die verschillende spinnensoorten vervaardigen en de uiteenlopende functies van het spinnenweb.Tot slot wordt er een beeld gegeven van enkele groepen spinnen.

 

Algemene informatie

donderdag 22 oktober 2020 - 20:00
Locatie: 
De Voorhof
Kerkstraat 64
5061 EK Oisterwijk
Nederland
Extra Informatie: 

De lezing is gratis toegankelijk. aanmelden is niet nodig.

Contactpersoon: 
Google Maps image