Oisterwijk e.o.
Natuur
Op
donderdag14apr202219:30

Natuurgidsenopleiding Groene Woud

Informatieavond

Informatieavond Natuurgidsenopleiding “Het Groene Woud”

De IVN-afdeling Oisterwijk organiseert op donderdagavond 14 april in Boxtel een informatieavond over de nieuwe Natuurgidsenopleiding. De opleiding, die ongeveer anderhalf jaar duurt, start in september 2022 en is bedoeld voor iedereen die zich actief in wil zetten voor de natuur: als gids of als organisator van educatieve activiteiten.

De opleiding  is een kaderopleiding van het IVN. Als deelnemer doe je in ongeveer vijftig lessen kennis en vaardigheden op om groene activiteiten te organiseren en begeleiden. De aandacht gaat uit naar hart, hoofd en handen: genieten van de natuur, meer te weten komen over planten en dieren en praktisch bezig zijn. Tijdens opleidingsavonden en excursies krijgen deelnemers een brede basiskennis van natuur en milieu in – vooral –“Het Groene Woud”. De deelnemers leren hoe ze zelf informatie kunnen verzamelen en kennis kunnen overbrengen. Ze verdiepen zich ook in het werk van de organiserende IVN’s door middel van een stage. Daarnaast behoren het onderzoeken van een klein natuurgebied, workshops en practica en een afsluitende Natuur en Milieu opdracht tot de eisen voor het diploma.

IVN Oisterwijk organiseert deze cursus samen met de andere IVN afdelingen in het Nationaal Landschap van “Het Groene Woud”. De zes afdelingen van het IVN zijn actief in- grofweg- de driehoek tussen Tilburg, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch. De locatie waar de theorieavonden van de opleiding gaan plaatsvinden ligt daarom ook centraal in dit gebied. Naast de theorieavonden maken ook excursies op zaterdagochtenden deel uit van de opleiding.

Na afronding van de opleiding, in het voorjaar van 2024, ontvangen deelnemers het erkende diploma IVN-natuurgids. De opleiding staat open voor alle belangstellenden, maar een intakegesprek behoort tot de procedure van aanmelding. Deelnamekosten zijn ca.350-400 euro (inclusief lesmateriaal). Vooropleiding is niet vereist, wel hart voor de natuur en zin om met mensen en kinderen om te gaan.

Algemene informatie

donderdag 14 april 2022 - 19:30
Locatie: 
Gemeenschapshuis De Walnoot
Reginahof 1
5282 GC Boxtel
Nederland
Extra Informatie: 

U dient zich aan te melden bij onderstaand e-mailadres.
Meer informatie: g.vdweerden@home.nl

Contactpersoon: 
Google Maps image