Verslag van ons uitstapje naar het Natuurmuseum in Tilburg

Na uitstel door o.a. Corona konden we dan eindelijk op zaterdag 9 april met de Jeugd IVN naar het Natuur Museum Brabant! Het was prachtig weer en iedereen was op tijd. In de bus op weg naar Tilburg Centraal Station zat de stemming er al goed in. Een van de leidsters deelde snoep uit. Zelfs de buschauffeur werd niet overgeslagen. Twee meisjes uit Oekraïne gingen ook mee. Eenmaal in het museum gingen de kinderen in drie groepen langs de verschillende verdiepingen.

Jeugd IVN-Oirschot NatuurmuseumIn de OO – zone gingen de kinderen met gebruik van computer en verschillende voorwerpen zelf op onderzoek uit.

In de IJstijd konden ze als jager een mammoet besluipen, voelen hoe het is om in een hut te wonen,  gemaakt van vellen en proberen een tak te bewerken tot speer.

Op de eerste verdieping was de pub-quiz, met vragen over de Noord-Brabant tentoonstelling,  de grote favoriet. De digitale quizmaster was een bekende uit Oirschot: Johan van Genechten.

Op deze verdieping was ook de tentoonstelling ‘Mispoezen en pechvogels’ , over niet zo  goed gelukte opgezette dieren.

Op de tweede verdieping was de expositie ‘Hoezo seks?’ te zien. Hoogtepunt was hier wel de peepshow van de verschillende standjes in het dierenrijk! Verder was op deze verdieping de grappige dierenfoto’s tentoonstelling te zien van de finalisten van de Comedy Wildlife Photography Awards 2021. Ook  konden de kinderen op deze verdieping vliegen als dino’s bij de expositie ‘Vreemde vogels, die dino’s’. Hier konden ze zien hoe een dinofamilie in honderdvijftig miljoen jaar een vogel werd.

En als klap op de vuurpijl konden ze op de binnenplaats zaadbommetjes maken. Dit omdat het ook Nationale Museumweek was. Dus al met al was dit een zeer geslaagd uitje!

Maaike van Steensel

Hallo ik ben Giada (10 jaar). En twee dingen die ik het leukst vond van het uitje waren: De IJstijd en de dieren onderzoeken in de OO zone.Jeugd IVN-Oirschot Natuurmuseum