Paddenstoelenlezing

Door Henk van Straten (o.a. paddenstoelenwerkgroeplid, specialist), Todor IJsselmuiden (o.a. paddenstoelenwerkgroeplid) en techniek door Rinus Sterken en intro en afsluiting door Adrie Vermeeren (bestuurslid).

De lezing begon met een schier oneindige fotoserie van paddenstoelen en zwammen van groot tot klein op bomen / hout, mos, dennenappels etc. Henk van Straten wist precies alle namen van alle paddenstoelen. Ook in het veld noemt ie ze zo op, echt ongelooflijk.

Na de pauze volgde een presentatie van Todor IJsselmuiden. Lezing paddenstoelenHij vertelde over medicinale paddenstoelen en dat duizenden jaren geleden mensen al paddenstoelen gebruikten voor bv. vuur te maken of als antibioticum of tegen virussen als geneesmiddel. Ook de huidige toepassingen zijn eindeloos; heerlijk in een gerecht verwerkt maar ook medicinaal. Meer info op: https://althera.nl/medicinale-paddenstoelen/

Er waren ca. 40 mensen ademloos aan het luisteren naar beide heren. Ik mag wel zeggen een zeer geslaagde avond. Mede dankzij ook goede technische ondersteuning van Rinus Sterken en een bestuurslid Adrie Vermeeren die zorgde voor de introductie en de afsluiting.

Tanja den Hollander (oud-lid paddenstoelenwerkgroep, thans o.a. secretaris IVN Oirschot).