Oirschot
Natuur
zaterdag28mrt2020

Wilma (insectenwerkgroep) ging op pad

Aangezien ik nu niet mag werken ging ik lekker op pad naar De Brand. Wants-WKGewoon een klein stukje wandelen en op zoek naar al het moois wat de natuur ons biedt.

Ik was de enige bezoeker aldaar, dus ik durfde dat wel aan. Al snel zag ik zevenstippelige lieveheersbeestjes, het viervleklieveheersbeestje, kleine rouwvliegen, grauwe schildwantsen en het roodhalsgrashaantje lekker aan het zonnen.Bosanemonen-WK-Oirschot

De bosanemoon, het speenkruid en ook de pinksterbloem stond volop in bloei samen met de paarse- en de bonte gele dovenetel. Ik hoorde allerlei vogeltjes zingen zoals de fitis en de vink, maar ook de spechten waren volop aan het roffelen. Er vlogen diverse citroenvlinders rond en ik zag mijn eerste oranjetipje, daar word ik toch altijd weer even vrolijk van. Toen ik onder een boomstam wilde kijken zag ik een kamsalamanderKamsalamander-WK-Oirschot nog in winterslaap, wat gaaf !

Even mijn boterham op eten op een bankje en weer naar huis. Wat is het toch heerlijk om telkens nieuwe dingen te ontdekken.

Groetjes Wilma

Kleine rouwvieg-WK-Oirschot